Orbán: példaértékű a Waberer’s International Zrt. üdülővásárlása

Orbán Viktor szerint példaértékű, ha egy magáncég úgy dönt, hogy a tevékenységéhez közvetlenül nem kapcsolódó módon, „kicsit a régi idők hangulatát idézve” vállalati üdülőt vesz. A miniszterelnök erről a Waberer’s International Zrt. üdülőjének avatásán beszélt csütörtökön Balatonvilágoson.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Waberer's új üzemi üdülőjének avatóünnepségén Balatonvilágoson 2015. május 28-án. A 100 szobás, saját partszakasszal rendelkező szállodát a munkavállalók üdültetésére fogják használni. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Waberer’s új üzemi üdülőjének avatóünnepségén Balatonvilágoson 2015. május 28-án. A 100 szobás, saját partszakasszal rendelkező szállodát a munkavállalók üdültetésére fogják használni. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 100 szobás, saját partszakasszal rendelkező szállodát a Waberer’s International Zrt. 600 millió forintért vásárolta munkavállalói üdültetésére, és további másfél milliárdot költ rá a következő két évben.

„Lehet ma úgy versenyképesnek lenni a nemzetközi térben, hogy nem kell letaposni az alkalmazottakat, emberszámba lehet őket venni, meg lehet őket fizetni, lehet őket képezni, gondoskodni lehet az előmenetelükről, mi több, még abban is segítséget lehet nekik nyújtani, hogy kipihenhessék magukat, jó közérzetük legyen, a cég sikereit saját közös sikerüknek érezzék” – mondta a kormányfő, aki a kormányzat nevében nagyrabecsülését fejezte a Waberer’s vezetőjének ezért a gondolkodásért.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy az átadási ünnepséget megelőzően a cég vezetőjével folytatott tárgyaláson megegyeztek abban, hogy „nagyon sok mindent meg kell változtatni Magyarországon a logisztikai iparágat szabályozó rendeletek, törvények világában”.

Közölte: abban is egyetértettek, hogy a szabályozásnak mi legyen az iránya, és abban is, hogy miután nemzetközi térben kell helytállni, ott kell versenyképesnek lenni, ezért idő az egyik legfontosabb körülmény és faktor.

A miniszterelnök a tárgyalás eredményeként arról számolt be, hogy mindezek alapján arra jutottak, „pillanatok alatt” összeállítanak egy kétéves akciótervet, a logisztikai iparágban dolgozók – különösen is a fuvarozók képviselőivel -, megállapítják a legfontosabb teendőket, időhatárokat, és felelősöket rendelnek a munkához.

Jelezte: „a következő két évben elvégezzük azt a munkát, ami ahhoz szükséges, hogy azt mondhassuk, hogy szabályozási, költségvetési, adó, díjtételek oldaláról Magyarország mindent megtett annak érdekében, hogy a fuvarozással, logisztikával foglalkozó cégek a most már egységes európai térben is versenyképesek legyenek”.

Wáberer György, a nemzetközi fuvarozással foglalkozó Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a cégcsoportnál 5400 munkavállaló van, köztük több mint 4000 gépkocsivezető.

Mivel az ő munkájuk nagyfokú odaadást, odafigyelést, szorgalmat és hivatást jelent, ezért merült fel, hogy vásárolnak egy üdülőt, amely egyúttal egy rekreációs központ, ahol sportolási lehetőségeket, orvosi szolgáltatásokat szeretnének biztosítani azoknak az embereknek, akik ilyen nehéz körülmények között dolgoznak – fejtette ki a cégcsoport vezetője.

Ismertetése szerint az üdülőt tavaly év végén vásárolták meg, és egy kétéves fejlesztési programban újítják meg. „Bízunk benne, hogy a szakma, a szakmai presztízs, a szakmai megbecsülés szempontjából a gépkocsivezetőknek ez egy jelentős lépés a cégcsoportunk részéről is” – hangsúlyozta.

Waberer’s Club Hotelben a cégcsoport tájékoztatása szerint évente összesen ezer alkalmazott és családja pihenhet a főszezonban egy-egy hetet kedvezményesen. Az üdülőben a korszerűsített szobák, illetve lakosztályok várják a dolgozókat. Műfüves labdarúgó-, strandröplabda-, kombinált kézi- és kosárlabdapálya, pétanque-, illetve pingpongfelszerelés, valamint számtalan vízisporteszköz áll rendelkezésre. A létesítményt a cég dolgozói már a napokban birtokukba veszik.

A budapesti székhelyű Waberer’s International Zrt. Európa harmadik legnagyobb nemzetközi közúti fuvarozó vállalata és komplettrakomány-specialistája. Több mint 3300 kamionszerelvényből álló flottája évente mintegy kétmillió fuvarmegbízást teljesít Európában. A Waberer’s Csoport szolgáltatásai felölelik a logisztika valamennyi területét a közúti fuvarozástól a raktárlogisztikán keresztül a járműjavításig.

A társaságnak Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai. A cégcsoport elnök-vezérigazgatóját 2014-ben az év üzletemberének választották meg Magyarországon, így ő képviseli az idén hazánkat a világ legsikeresebb üzletembereinek rendezett EY World Entrepreneur Of The Year gálán, Monte Carlóban.

Wáberer György húsz évvel ezelőtt vásárolt meg egy, akkor a csőd szélén álló társaságot, amely mára Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó vállalkozása. A társaság honlapján megjelent információ szerint közel 500 millió eurós árbevétellel zárták a 2014-es évet.

Forrás: MTI  (bzsó \ hgp)
.

(Ezt a cikket 482 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?