Gazdaság Hírek Statisztikák Üzemanyag

A piaci trendekhez hasonlóan a Mol üzemanyagforgalma is nő

A piaci trendhez hasonlóan növekszik az üzemanyag iránti kereslet a Mol Nyrt.-nél, ám ezen belül nehéz szétválasztani, hogy a lakosság megnövekedett jövedelme vagy az alacsonyabb benzin- és gázolajár következménye a bővülés – mondta Pethő Zsolt az MTI-nek a magyar olajkonszern felújított töltőállomásának átadó ünnepségén csütörtökön, Budapesten.

uzemanyag-forgalom-2012-2015-02A Mol Magyarország downstream (feldolgozás és kereskedelem) ügyvezető igazgatója kifejtette: a hivatalos statisztikák szerint a magyar benzinforgalom 4 százalékkal, a gázolajé pedig 15 százalékkal nőtt az első negyedévben.

A Mol a töltőállomásokon lévő üzletek forgalmának kétszámjegyű növekedését tervezi, két hónapon belül összesen 10 benzinkutat, az elkövetkező években pedig a jelenlegi 364 magyar töltőállomás mintegy harmadának átalakítását tervezi, ahol piaci áron értékesíti kibővített termékkínálatát és szolgáltatásait.

Az ügyvezető igazgató szerint az üzemanyagfogyasztás növekedése várhatóan tartós lesz és ennek megfelelően a boltok forgalma is emelkedni fog. Arra a kérdésre, hogy az új kiskereskedelmi koncepció a vasárnapi pihenőnap bevezetésével összefüggésben áll-e, az igazgató nemmel válaszolt.

A Mol március 15-ét követően, a vasárnapi pihenőnap bevezetésével kibővítette mintegy 160 töltőállomás termékkínálatát, ugyanakkor a vállalat akkor is úgy nyilatkozott, hogy ez nem áll közvetlen összefüggésben a bevezetett rendelettel.

Forrás: MTI  (bbri \ gfp)
.

(Ezt a cikket 137 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .