Biztonság Gazdaság Hírek Közút

NFM: tizenkét körforgalom épül balesetveszélyes csomópontokban

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából újabb hat helyszínen alakítanak át balesetveszélyes csomópontokat; a projekt első köre ugyancsak hat helyen javítja a közlekedésbiztonságot – közölte a fejlesztési tárca csütörtökön.

ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
Illusztráció – ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

Az NFM felidézte: a kormány április végén döntött a Közlekedés Operatív Program “Balesetveszélyes csomópontok átépítése” projekt támogatásának növeléséről.

A projekt első köre hat település – Apagy, Hajdúböszörmény, Kölcse, Nyíregyháza-Oros, Szekszárd és Vásárosnamény – közlekedésbiztonsági helyzetét javítja.

A műszaki tartalom bővítésével körforgalmi fejlesztések kezdődhetnek meg mintegy nettó 840 millió forint kivitelezési költséggel a 25-ös főút három egri, az 51-es főút kalocsai, az 56-os főút szekszárdi és a 83-as főút győri csomópontjában is.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. várhatóan már júniusban megköti a kivitelezési szerződéseket és júliusban átadja a munkaterületet.

A munkálatok 2015 végéig mind a tizenkét helyszínen befejeződnek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Érj haza biztonságban! országos közlekedésbiztonsági programban további 22 új körforgalom terveit készíti elő, ebből kettőt még idén meg is építenek – idézi a közlemény Tasó Lászlót, az NFM infrastruktúráért felelős államtitkárát.

Forrás: MTI  (gká \ gfp)
.

(Ezt a cikket 193 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .