Hírek Kommunikáció és Informatika

A további nemzetközi terjeszkedés érdekében átszervezi működését a Lambda-Com Group

Közel 80%-kal növelte exporttevékenységét a közlekedésinformatikai szolgáltatásaival Európa tizennégy országában jelenlévő Lambda-Com Group az elmúlt három évben. A cégcsoport a további növekedés megalapozása és a vállalaton belüli erőforrások, illetve szinergiák hatékonyabb kiaknázása érdekében szervezeti struktúrájának átalakításáról döntött.

Bagossy Tamás, a WebEye International  ügyvezetője
Bagossy Tamás, a WebEye International ügyvezetője

Folyamatosan bővíti nemzetközi hálózatát 2007 óta a hazai tulajdonú Lambda-Com Group: a cégcsoport a komplex telematikai szolgáltatásai iránt egyre növekvő ügyféligények kielégítése érdekében nyolc éve Romániában nyitotta meg első külföldi irodáját, majd a következő két évben Bulgáriában, Csehországban, Németországban, Lengyelországban, Portugáliában, Horvátországban és Szlovákiában, illetve Oroszországban és Szlovéniában hozott létre további kirendeltségeket. A nemzetközi terjeszkedésnek és az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően az ügyfélállomány, illetve a határokon túli szolgáltatások volumene egyaránt jelentősen nőtt: az elmúlt három évben a külföldi tehergépjárművekbe szerelt WebEye-egységek száma közel 80%-kal emelkedett. A legnagyobb növekedést Lengyelországban és Németországban érte el a vállalat ebben az időszakban, míg az aktív egységek számát tekintve Románia vezet a Lambda-Com szolgáltatási területén. A nemzetközi sikerek elismeréseként a cégcsoport külföldi leányvállalatainak munkáját koordináló WebEye International 2013 decemberében elnyerte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) „Az év exportőre” díját Regionális Exportőr kategóriában.

A Lambda-Com Group mára több mint 300 munkavállalóval rendelkezik, a Magyarországon és a külföldi országokban működő WebEye-eszközök együttes száma pedig eléri a 40 ezret. A cégcsoport mérete és a nemzetközi ügyfélállomány jelentős növekedése miatt indokolttá vált a vállalati működés és a szervezeti felépítés megújítása, amelynek részleteiről most döntött a vezetőség. A döntés értelmében a hazai ügyfelek kiszolgálásáért felelős WebEye Magyarország a leányvállalati struktúrába integrálva, a WebEye International részeként folytatja munkáját. A WebEye International feladatköre ennek megfelelően bizonyos területek átvételével bővül. A telematikai szolgáltatások fejlesztését és az eszközök gyártását, illetve a beszerzési és irányítási feladatokat továbbra is a Lambda-Com látja el.

„Az elmúlt évek fejlesztései és elégedett ügyfeleink számának növekedése nyomán olyan eredményeket értünk el, amelyeket további fejlődésünk érdekében a szervezeti struktúránk kialakítása során is érvényesítenünk kell. A cégcsoport átalakítása hozzájárul a vállalati erőforrások hatékonyabb kihasználásához és ezzel versenyképességünk javításához, de nemzetközi terjeszkedésünk hosszú távú feltételeit is biztosítani tudjuk ezzel. ” – mondta el Németh Tibor, a Lambda-Com Group ügyvezetője.

A cégcsoport átstrukturálásának keretében a WebEye International ügyvezetői feladatainak ellátásával Bagossy Tamást és Németh Pált, az értékesítési és marketing tevékenységek irányításával pedig Nagybalyi Nándort bízták meg. A WebEye Magyarország új ügyvezetőjévé Deszpot Károlyt, kereskedelmi igazgatójává pedig osztott pozícióban Benedek Zoltánt és Menczigár Richárdot nevezték ki.


Lambda-Com Group
A Lambda-Com Group fő tevékenysége a közlekedésinformatikai fejlesztés. Az Európa 14 országában jelen lévő cégcsoport tagjai közé tartozik a nemzetközi, illetve a hazai értékesítésért és ügyfélkiszolgálásért felelős WebEye International Kft., valamint a közlekedési adatok elemzésével foglalkozó Best Way Traffic Kft. A Lambda-Com által kifejlesztett telematikai (Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás” a GPS/GPRS technológia alkalmazásával naprakészen,valós időben, a nap 24 órájában teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését.

Bővebb információ:
http://lambdacom.hu/
http://hu.webeye.eu/

Forrás: FLOW PR
.

(Ezt a cikket 1010 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .