Gazdaság Hírek Közút

Három cég konzorciuma tervezi az M0-ás folytatását

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által az M0-ás autóút északi szektora továbbépítésének tervezésére kiírt nyílt közbeszerzést, közös ajánlattevőként három cég nyerte, a munka olcsóbb lett a becsültnél – az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

ORFK felvétele H.Szabó Sándor Az M0 autóút északi vége a Megyeri híd. – ORFK felvétele H.Szabó Sándor
Az M0 autóút északi vége a Megyeri híd. – ORFK felvétele H.Szabó Sándor

A nyertes közös ajánlattevők az UNITEF ’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. és a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. Az eredetileg becsült ellenérték 1 milliárd 340 millió forint volt, a nyertes ajánlatban viszont 1 milliárd 322,5 millió forint szerepelt.

Az M0-ás autóút ezen északi szakasza az M0 mostani végpontjától, a Megyeri hídtól indul egy 600 méteres felüljáróval. Ezután – egy 2 kilométeres alagutat követően – a Budakalászi úton egy csomópontba érkezik. Innen újra egy 3,2 kilométer hosszú alagutas szakasz következik, egészen a 10-es úti csomópontig.

M0 autóút nyugati vége az 1-es főút és az M1 autópálya csomópontjánál - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
M0 autóút nyugati vége az 1-es főút és az M1 autópálya csomópontjánál – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A tervezés végső célja az építési engedély megszerzése, valamint az építési tenderdokumentáció elkészítése.

A három ajánlat közül a legolcsóbb nyert. Ajánlatot tett még – szintén közös ajánlattevőként – a SpeciálTerv Építőmérnöki Kft., a Fehérvári és Fekete Kft., valamit a RING Mérnöki Iroda Kft. A harmadik ajánlattevő az M0 Mérnök konzorcium volt. Ennek tagjai: a Transinvest-Budapest Kft., a DOPRAVOPROJEKT a.s., az MSc Kft., a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft., valamint a Vibrocomp Kft.

Forrás: MTI  (ghg \ gtr)
.

(Ezt a cikket 227 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .