Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

2014-ben közel 500 millió eurós konszolidált árbevétel a Waberer’s-nél

A Waberer’s International Zrt.-nek („Waberer’s”) 2014-ben ismét erős éve volt. Nyugat-európai céghálózatának kiterjesztésével, 1300 darab új kamionszerelvény beszerzésével, valamint közel félezer további gépjárművezető felvételével a Waberer’s Csoport 2014-ben folytatta növekedését. A Waberer’s Csoport 2014. évi árbevétele 496,2 millió euró volt, míg ugyanebben az időszakban az EBITDA mértéke elérte a 73,4 millió euró összeget. A 2014-ben elért 14,8%-os mértékű EBIDTA margint a Waberer’s Csoport legfontosabb, működési hatékonyságot jelző teljesítménymutatóinak a javulása kísérte.

A Waberer's International Zrt. telephelye Budapesten, ahol ötszáz új kamion adtak át 2014. március 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A Waberer’s International Zrt. telephelye Budapesten, ahol ötszáz új kamion adtak át 2014. március 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Miközben az árbevétel 2014-ben 9,7%-kal nőtt a 2013. évben elért eredményhez képest, addig a Waberer’s Csoport alkalmazotti létszámának növekedése 3% alatt maradt és az összes üzemanyag-fogyasztás 2014-ben 2,5 %-kal csökkent a 2013. évi mutatóhoz képest. A Waberer’s Csoport járművei a 2014. év folyamán 525 millió kilométert tettek meg Európa útjain, csaknem 10%-kal többet, mint 2013-ban. A Waberer’s Csoport által újonnan beszerzett, MEGA típusú pótkocsik befogadóképessége a korábban használt pótkocsikhoz képest 5%-kal nagyobb. A rakottság 91%-os, tovább javuló értéke mellett ennek volt köszönhető, hogy 2014-ben nőtt a fuvarozott áruk volumene.

2014 folyamán a Waberer’s Csoport jelentősen növelte a komplett rakományok számát, amely elérte az 500 ezres darabszámot, míg az összes megrendelés – a spot üzleteket is beleértve – éves szinten majdnem elérte a 2 milliót. A Waberer’s 2014-ben változatlanul a raklapos áruk nagy távolságokra való költséghatékony fuvarozására összpontosított.

A fenti eredményeket a Waberer’s Csoport kiélezett versenypiaci körülmények között érte el. 2014 folyamán a Waberer’s Csoport legfontosabb piacai Magyarország, Németország, Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország voltak. A 2014. év folyamán – azokat a földrajzi területeket figyelembe véve, ahol a Waberer’s Csoport működik – a legnagyobb mértékben az olaszországi feladású, illetve címzésű fuvarfeladatok értékesítési számai gyarapodtak. A német, az olasz, a francia, az egyesült királyságbeli és a spanyol piacon a bevételek kétszámjegyű növekedést mutattak.

Az országspecifikus fuvarozói igények kezelése és a kiszolgálás színvonalának további növelése érdekében a Waberer’s Csoport 2014 folyamán folytatta céghálózatának kiépítését Európa nagyobb piacain. 2014-ben Párizsban és Felixtowe-ban, Dél-Anglia egyik fontos kikötővárosában kezdte meg működését a helyi Waberer’s leányvállalat. A fenti leányvállalatok sikerét látva a Waberer’s 2015 első negyedévében Milánóban alapította meg olasz leányvállalatát; és a tervek között szerepel a holland leányvállalat megalapítása 2015 végéig.


A Waberer’s International-ről
A Waberer’s International Zrt. Európa harmadik legnagyobb közúti fuvarozó vállalata és komplett rakomány specialistája. Több, mint 3300 kamionszerelvényből álló flottája évente mintegy 2 millió fuvarmegbízást teljesít Európában. A Waberer’s Csoport szolgáltatásai felölelik a logisztika valamennyi területét a közúti fuvarozástól a raktárlogisztikán keresztül a járműjavításig. A társaságnak Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

Forrás: Vision Communications Hungary Kft.
.

(Ezt a cikket 422 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .