Hírek MAN Rendezvények Sport Versenyek

Pole pozíció és két futamgyőzelem Valenciában – Kiss Norbi már az első hétvége után vezeti a Kamion Európa-bajnokságot

Április utolsó hétvégéjén Valenciában került sor az FIA Kamion Európa-­bajnokság szezonnyitó versenyhétvégéjére.

OXXO Racing Valencia 2

A regnáló Európa-­bajnok, Kiss Norbert Ftulusához méltóan kezdte a hétvégét, mindhárom edzést magabiztosan nyerte meg. Az időmérőn aztán a technika beleszólt vezetésébe, így “csupán” a második helyről rajtolhatott a magyar pilóta.

OXXO Racing Valencia 3

A futam elején rögtön támadta az élen haladó Jochen Hahnt, akinek leszakadt a bal hátsó sárvédője, ami nekirepült Norbi szélvédőjének, azonnal pepókhálósítva azt, ráadásul a kamion hátulja elkezdteK rakoncátlakdoni, így Európa-­bajnok pilótánknak hatalmasat kellett csatáznia, hogy megőrizze második helyét, Adam lackó ugyanis támadta őt, gyorsabb is volt Norbinál, egyszer be is szúrt neki, de visszaverte a támadást Norbi, így felállhatott a dobogó második fokára.

A két futam közötti kb. fél órában Forma1-­es időket megszégyenítve dolgozott a csapat a kamionon, szélvédő és kerékcsere, új beállítások, sérülések javítása -­ mindezek után mi voltunk az elsők, akik felálltak a rajtrácsra. A délutáni futamon a fordított rajtrács miatt a hetedik helyről rajtolt Norbi, s ne feledjük az idei év legnagyobb változását, mostantól a második futamon ugyanannyi pontot osztanak az első 10 beérkezőnek, mint az első futamon.

Ez azt jelenti, hogy nagyon fontos itt is minél előrébb végezni, hiszen rengeteg pontot lehet szerezni, s hogy ez volt e az oka vagy sem, az elmúlt két év legizgalmasabb futamát, csatáját hozta a szombat második futam.

Norbi nem tétlenkedett, a második kanyarban már a negyedik helyen autózott, majd hamarosan a harmadik helyért előzte meg Hahnt, és elkezdte támadni Reinert-­ot. Hamar meg is előzte a német pilótát, aki a következő kanyarban három kamion távolságról esett be mellénk, de Norbi -­ ismerve Reinertot -­ számított erre, és inkább a kavicságy felé menekült, így ugyan visszaesett a harmadik helyre, viszont megúszta, hogy végleg kilökjék a pályáról.

OXXO Racing Valencia 4

A futam fele még hátra volt, Hahn kamionja elkezdett vizet lövellni maga mögé -­ Norbi szélvédőjére -­, de így is sikerült őt átlépni, Norbi onnantól pedig óvatosan közelített Reinertra, és egy alkalmas pillanatban -­ ugyanabban a kanyarban, mint elsőre -­ beszúrt neki és megelőzte, majd gyorsan levédte a következő ívet, és elkezdett elnyúlni üldözőjétől. A kockás zászló már biztos előnnyel intette le Norbit, aki ezzel az óriási versenyzéssel átvette a vezetést a tabellán, idei első napján kétszer is a dobogóra állhatott, és Valenciában már szombaton felcsendült a Magyar Himnusz!

OXXO Racing Valencia 5

Vasárnap reggel megnyerte az időmérőt Kiss Norbi, és az első futamon egy magabiztos rajt-­cél győzelmet aratott.

OXXO Racing Valencia 6

A második futamon a fordított rajtrács miatt a nyolcadik helyről rajtolt a hatszoros magyar bajnok pilóta, de már az első kör végére feljött a negyedik helyre Jochen Hahn mögé. Az élen Albacete, mögötte Vrsecky, Hahn, Norbi és Lackó haladtak, mindenki támadt és védekezett is egyben, de előzni csak Hahn-­nak sikerült. Norbi hiába volt gyorsabb Vrseckynél, a cseh pilóta remekül védekezett, pilótánk pedig nem ment bele kockázatos előzésbe, hiszen az új pontszabály miatt sokat ért számára a negyedik hely is. A sorrend végül nem változott, Albace, Hahn, Vrsecky, Norbi és Lacko egymás sarkát taposva haladtak át a kockás zászló alatt.

OXXO Racing Valencia 8

Az OXXO Energy Truck Race Team remekül kezdte a szezont, az Európa-­‐bajnokság címvédője, Kiss Norbi két győzelem mellett egy második és egy negyedik helyet szerzett a hétvégén megrendezett négy futamon, így a bajnokság élén távozik Valenciából, előnye 14 pont Hahnnal, 18 pedig Lackoval szemben.

OXXO Racing Valencia 7

A csapat rögtön útnak indul hazafelé, hiszen május elsején Kiss Norbi a Nagy Futam keretében Budapest utcáin fog dübörögni Európa-­bajnok versenykamionjával.

Forrás és fotók: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 295 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .