Balesetek Hírek

Három és fél év fogházra ítélték az M5-ösön tömegbalesetet okozó bolgár kamionsofőrt

Három év hat hónap fogházbüntetésre ítélte a Dabasi Járásbíróság szerdán első fokon azt a bolgár kamionsofőrt, aki 2013 augusztusában három halálos áldozattal járó tömegkarambolt okozott az M5-ös autópályán Ócsa és Gyál között – közölte a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Az M5-ös autópályán 2013. augusztus 30-án történt tömegkarambol okozásával gyanúsított bolgár kamionsofőr a Budakörnyéki Járásbíróság épületében 2013. szeptember 1-jén. A bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a 26 éves férfit. MTI Fotó: Lakatos Péter
Az M5-ös autópályán 2013. augusztus 30-án történt tömegkarambol okozásával gyanúsított bolgár kamionsofőr a Budakörnyéki Járásbíróság épületében 2013. szeptember 1-jén. Akkor a bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a 26 éves férfit. MTI Fotó: Lakatos Péter

Koszta János tájékoztatása szerint a halálos tömegszerencsétlenséggel járó közúti baleset okozása miatt perbe fogott 27 éves férfit három évre a járművezetéstől is eltiltották.

A vádlott a per folyamán végig elismerte felelősségét, többször is sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, miközben azzal védekezett, hogy nem emlékszik semmire.

A szerdai ítélet kiszabásakor figyelembe vették azt is, hogy a sérültek egyike, egy török állampolgár a baleset következtében – mint utóbb kiderült – maradandó egészségkárosodást szenvedett. Az ítélet nem jogerős, mert a vád és a védelem is 3 nap gondolkodási időt kért – mondta a szóvivő.

Mentők és tűzoltók dolgoznak összeroncsolódott járművek mellett 2013. augusztus 30-án az M5-ös autópálya Budapest felé vezető, Ócsa és Gyál közötti szakaszán, ahol több jármű összeütközött. A tömegbalesetben az elsődleges információk szerint hárman meghaltak és mintegy húszan megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Mentők és tűzoltók dolgoznak összeroncsolódott járművek mellett 2013. augusztus 30-án az M5-ös autópálya Budapest felé vezető, Ócsa és Gyál közötti szakaszán, ahol több jármű összeütközött.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A magyarul nem tudó, valamennyi meghallgatásakor tolmács segítségét igénylő férfi 2013. augusztus 30-án hajnalban kamionjával belerohant az előtte haladó kocsisorba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél, Ócsa és Gyál között.

Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbusz és hat személygépkocsi tört össze, némelyik a felismerhetetlenségig.

Mentők és tűzoltók dolgoznak 2013. augusztus 30-án az M5-ös autópálya Budapest felé vezető, Ócsa és Gyál közötti szakaszán, ahol több jármű összeütközött. A tömegbalesetben az elsődleges információk szerint hárman meghaltak és mintegy húszan megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Azonosító: D__MI20130830001
Mentők és tűzoltók dolgoznak 2013. augusztus 30-án az M5-ös autópálya Budapest felé vezető, Ócsa és Gyál közötti szakaszán, ahol több jármű összeütközött. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A balesetben hárman meghaltak, mindhárom halálos áldozat román állampolgár volt. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba, közülük hatot életveszélyes állapotban. A tömegbaleset sérültjei közül 11 román állampolgárt még aznap éjjel hazaszállítottak a román légierő gépével.

A vádlott maga is könnyebben megsérült, de 2013. szeptember 1-jén reggel kiengedték a kórházból, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Forrás: MTI  (htm \ bám \ brr)
.

(Ezt a cikket 371 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!