Fuvarpiac Gazdaság Hírek Logisztika

A FedEx nyilvános ajánlatot tett a TNT Express részvényeinek felvásárlására

A FedEx Corporation (NYSE:FDX) és a TNT Express N.V. (Euronext Amsterdam: TNTE) ma bejelentette, hogy feltételes megállapodást kötöttek (Egyesülési Protokoll), amelynek értelmében a FedEx nyilvános készpénzes ajánlatot tesz a TNT minden kibocsátott és forgalomban lévő rendes részvényére. Az ajánlat értelmében a FedEx 8 eurót fizet részvényenként. A tranzakció teljes értéke mintegy 4,4 milliárd euró.

FedEx_Boeing 777„Úgy gondoljuk, hogy ez a stratégiai lépés jelentős többletértéket biztosít a Fedex részvényeseinek, munkavállalóinak és ügyfeleinek világszerte. A felvásárlás lehetőséget nyújt arra, hogy gyorsan bővítsük nemzetközi szállítási szolgáltatásunkat, és kihasználjuk a legfrissebb piaci trendeket – különösen az e-kereskedelmet – , így biztosítva a hosszú távú, nyereséges növekedést” – mondta el Frederick W. Smith, a Fedex Corp. elnök- vezérigazgatója.

„Az ajánlat a TNT Express átalakulási folyamatának közepén érkezett. Noha nem számoltunk a felvásárlás lehetőségével, mégis úgy gondoljuk, hogy a FedEx ajánlata pénzügyi és más szempontokból is remek hír részvényeseinknek. Munkatársaink és ügyfeleink egy valóban globális hálózat előnyeit élvezhetik majd, miközben részvényeseink már ma is olyan pozitív híreket kaphatnak, amelyre egyébként csak hosszabb távon számíthattak volna” – mondta Tex Gunning, a TNT Express vezérigazgatója.

Stratégiai indoklás

  • Az összeolvadás után létrejövő vállalat erős versenyt biztosít a szállítmányozási és logisztikai piacon, kihasználva a FedEx és a TNT Express erősségeit, amelyek kiegészítik egymást.
  • A vállalatok egyesülését követően az ügyfelek egy világszerte kiterjedt és integrált globális hálózat előnyeit élvezhetik. Ez a hálózat tartalmazza a TNT Express európai közúti útvonalait és a Liège-i központját, valamint a FedEx erős pozícióját több régióban világszerte, beleértve Észak-Amerikát és Ázsiát. A TNT Express ügyfelei ezentúl hozzájuthatnak a FedEx globális portfóliójához, beleértve a légi expressz szolgáltatást, a teherfuvarozást, a logisztikai szerződéses rendszert valamint a felszíni szállítási kapacitásokat.
  • A FedEx erősíteni fogja a TNT Express befektetési kapacitását és globális jelenlétét.
  • A munkavállalók élvezhetik majd a további növekedés által biztosított lehetőségeket, amelyet a kiterjedt hálózat és a globális jelenlét biztosít.
  • A FedEx és a TNT Express munkatársai egyaránt elkötelezettek az ügyfelek magas minőségű kiszolgálása, a részvények értékének növelése valamint lakó- és munkakörnyezetük fejlesztése és támogatása mellett.

A Fedex-ről
A FedEx Corp. (NYSE: FDX) ügyfeleinek és üzleti partnereinek a szállítási, elektronikus kereskedelmi és üzleti szolgáltatások széles palettáját kínálja. A 47 milliárd dolláros éves árbevétellel rendelkező vállalat integrált üzleti alkalmazásokat nyújt az elismert FedEx márkanév alatt önállóan működő, ám kollektíven és együttműködésben irányított leányvállalatain keresztül. A FedEx-et folyamatosan a világ legelismertebb és megbízhatóbb munkaadói között tartják számon. Több mint 325.000 dolgozóját arra ösztönzi, hogy teljes mértékben a biztonságra, a legmagasabb szintű etikai és szakmai előírások betartására és ügyfelei, valamint a közösség igényeinek kielégítésére törekedjenek.

További információért látogasson el a news.fedex.com weboldalra.

Forrás: ACCEDO Hungary Kft.
.

(Ezt a cikket 372 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock