Gazdaság Hírek Közút

Több mint 7,8 kilométeren újul meg a Debrecen és Létavértes közötti összekötő út

Az Észak-alföldi Operatív Program keretein belül, európai uniós forrásokból megújul a Hajdú-Bihar megyei Debrecen-Létavértes összekötő út mintegy 7,8 kilométeres szakasza, összesen közel 748 millió forintból, amely Debrecen belterületi szakaszát is érinti.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az Észak-alföldi Operatív Program keretében a 4814-es jelű Debrecen-Létavértes összekötő út 7,8 kilométeres szakasza újulhat meg Debrecen belterületét is érintve. A projekt belterületi szakaszának felújítása során a burkolati egyenetlenségek lemarását követően a teljes felület egy kopóréteg aszfalt-megerősítést kap. A lokális pályaszerkezeti hibákat a pályaszerkezet bontásával és újjáépítésével szüntetik meg a szakemberek. A vízelvezetés megfelelő kialakítása érdekében az árkokat kitisztítják, ezen kívül a meglévő átereszeket kitisztítják, felújítják. Több szakaszon kiemelt szegélyt építenek be.

A 8-as kilométerszelvény környezetében egy ívkorrekcióra is sor kerül. Ez forgalombiztonsági okból szükséges, amely növeli a közlekedés biztonságát, valamint az utazás kényelem érzetét is. Az autóbusz megállóhelyek eddig a forgalmi sávokban helyezkedtek el, de a felújítás alkalmával külön buszöblöket alakítanak ki. A felújított útburkolatra új forgalomtechnikai jelzéseket festenek fel, a jelzőtáblákat újakra cserélik és a beruházás keretein belül új optikai vezető oszlopokat is elhelyeznek. A szükséges helyeken új szalagkorlátot telepítenek a kivitelező munkatársai.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Észak-alföldi Operatív Program keretében felújítandó útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 106 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .