Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Lezárták az M0-s törökbálinti csomópontjának felhajtó ágát az M1-es irányába

Csütörtök reggel lezárták az M0-s autóút Törökbálint-bevásárlóközpont csomópontjának egyik felhajtó ágát, az M1-es autópálya irányában – tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szerdán az MTI-t.

M0 autóút a Törökbálinti bevásárlóközpontok közelében - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
M0 autóút a Törökbálinti bevásárlóközpontok közelében – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A felhajtó ág lezárása miatt az autósok az M1-es irányába az M7-es csomópont felé tudnak kerülni. A korlátozás várhatóan július közepéig, az új felhajtó megnyitásáig tart – olvasható a NIF közleményében.

A csomópont lehajtó ágát továbbra is használhatják a gépjárművezetők, így Törökbálint és a bevásárlóközpont is elérhető várhatóan 4-5 hétig közvetlenül az M0-sról.

Hozzátették: az M0–ra az M7-es felé továbbra is fel lehet hajtani, és a bevásárlóközpont is elérhető marad Törökbálint felől.

A NIF arra kéri az ezen a szakaszon közlekedőket, hogy figyeljék a jelzéseket.

Közölték: az M0-snak az M7-es és M1-es közötti 2,7 kilométer hosszú szakaszán a meglévő kétszer két sávos autóút forgalmának fenntartása mellett a bal pálya kiépítésével kétszer három sávot és egy leállósávot alakítanak ki. A fejlesztés eredményeként 2015 őszétől az M3-as és Győr irányába is három forgalmi és leállósávot használhatnak az autósok.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 85 százalék európai uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával valósul meg, több mint 6 milliárd forint értékben.

Forrás: MTI  (bszg \ bhi)
.

(Ezt a cikket 352 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .