Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút Rendőrségi hírek

Hétvégi közlekedési prognózis

A 2015. március 28. és március 29. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

M0

A 3+000-1+000 km szelvények között 2015. március 18. – 2015. június 30-ig a bal pályatesten a H1 haladó sáv szűkítésére kerül sor a déli szektor szélesítése miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 60 km/h sebességkorlátozás mellett;

Az 1+000-0+800 km szelvények között 2015. március 18. – 2015. június 30-ig a bal pályatesten az előző sáv zárására, a 0+750-0+000 km szelvények között pedig a haladó sáv zárására kerül sor (1 sáv elhúzva előzőbe) a déli szektor szélesítése miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 60 km/h sebességkorlátozás mellett. Emellett az M0-M1 csomópont 90401 ága ideiglenes útra kerül áthelyezésre, ahol a sávszélesség 3,5 m és szembejövő forgalom van;

M1

A 12+500-66+500 km szelvények között 2015. március 23. – 2015. március 29-ig mindkét pályatesten a haladó sáv zárására kerül sor burkolatjavítás miatt mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett;

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket!

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani! 

Tájékoztató

A „Kamionstop” 2015. március 28. (szombat) 22 órától 2015. március 29.  (vasárnap) 22 óráig tart.

Biztonságos és balesetmentes közlekedést!

Határátkelők forgalma:

2015. március 27. és április 2. között a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul.

A magyarországi üzletek vasárnapi zárva tartása miatt forgalomnövekedéssel a hétvégén nem számolunk a közúti határátkelőhelyeken.

Az Ukrajnába történő be- és kiutazással kapcsolatos információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával. Szombaton délelőtt belépő, míg délután kilépő irányban várható kisebb mértékű forgalomnövekedés, azonban ez előreláthatólag nem okoz várakozást.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozás alakulhat ki péntek délutántól szombat délutánig a kilépő irányban, illetve vasárnap a délelőtti óráktól kezdődően a belépő irányban, melynek mértéke elérheti 30-60 percet. A teherforgalomban legfeljebb 30 perc várakozással lehet számolni.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban várakozás kialakulásával kell számolni, melynek mértéke a belépő irányban a 60-120 percet, a kilépő irányban a 120-180 percet is elérheti.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban jelentősebb forgalom pénteken délutántól késő estig várható a kilépő irányban. Szombaton délelőtt a belépő, míg délután a kilépő irányba alakulhat ki várakozás. Vasárnap belépő irányban déltől estig kell nagyobb forgalommal számolni. Az esetleges várakozások mértéke elérheti a 30-60 percet.  A teherforgalomban szintén várakozás kialakulásával kell számolni, melynek mértéke a belépő irányban a 60-120 percet, a kilépő irányban a 120-180 percet is elérheti.

A 7-19 óra között nyitva tartó Ásotthalom közúti határátkelőhelyen 15-30 perc várakozással lehet számolni személyforgalomban az átkelőhely megnyitása után délelőtt a belépő irányban és a zárást megelőzően késő délután a kilépő irányban.

Békés megye

Békés megye közúti határátkelőhelyein a személyforgalomban nem számolunk várakozás kialakulásával. Szombaton délelőtt belépő, míg délután kilépő irányban várhatóan élénkebb forgalom alakul majd ki, amely előreláthatólag nem okoz várakozást.

A teherforgalomban Gyula közúti határátkelőhelyen kilépő irányban alakulhat ki várakozás csütörtökön, pénteken és szombaton, valamint vasárnap belépő irányban a késő délutáni és az éjszakai órákban – a hétvégi kamionstop időszakát kivéve –, amelynek mértéke elérheti a 60 percet.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherfogalomban, szombaton 12 és 16 óra között, valamint 23 órától a kilépő irányban 120 perc várakozás alakulhat ki. Hétfőn 0 óra és 6 óra között a belépő irányban szintén 30 perc várakozás kialakulásával lehet számolni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni, vasárnap déltől hétfő hajnalig, amely a 30-60 percet is elérheti a kilépő irányban a mikrobusz forgalom élénkülése miatt. Szintén várakozás kialakulásával lehet számolni a személyfogalomban belépő irányban szombat déltől vasárnapig és a jövő héten szerda estétől péntek reggelig, melynek mértéke akár 30-60 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás kilépő irányban várható, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával lehet számolni a személyforgalomban napközben be- és kilépő irányban, melynek mértéke 30 perc lehet.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08.00-16.00 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A két átkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően 30 perc várakozással is lehet számolni.

Az utasoknak javasoljuk, hogy tájékozódjanak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására és a szükséges kapacitással fognak üzemelni. Amennyiben a forgalom nagysága indokolja, ideiglenes forgalmi rend kialakítására kerülhet sor a várakozások csökkentése érdekében.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 483 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .