Ajánlatok Felszerelés Hírek Kommunikáció és Informatika

Heti ajánló: Grant President II USB-s CB rádió

Magyarországon 2013.01.01.-től az NMHH 15/2012. (XII. 29.) rendelete alapján (mely adaptálta ECC/DEC/(11)03 Határozatot, azaz az új Európai standardet) a Grant II ASC CB rádió 40 AM/FM csatornán (max 4W) ill. 40 SSB (USB/LSB) csatornán (max 12W) használható!

Az EU EN 300 433-2. V1.3.1sz (keret) jogszabálya – bizonyos megkötésekkel a nemzeti hírközlési hatóságok hatáskörébe adta a konkrét szabályok megalkotását.

Magyarországon 2013.01.01.-től az NMHH 15/2012. (XII. 29.) rendelete alapján (mely adaptálta ECC/DEC/(11)03 Határozatot, azaz az új Európai standardet) a Grant II ASC CB rádió 40 AM/FM csatornán (max 4W) ill. 40 SSB (USB/LSB) csatornán (max 12W) használható!

Mivel a Grant President II ASC CB rádió hazai engedélyeztetése megtörtént, a vevőnek már nem kell sem engedélyekkel foglalkozni, sem a használatért díjat fizetni. Hiába van viszont a jó öreg Grant Presidentünk az ülés mögött, az még illegális marad, ahogy minden gyártó minden egyéb (nem kizárólag FM.-es) típusa is. Jó tudni, hogy nem minden állam adta meg az engedélyt, vagy csak további teljesítménykorlátokkal:

AT BE BG CH CY CZ DE DK EE ES FI FR GB GR HU
Engedély ! ! ! ! ! ! !
Regisztráció
AM ! ! ! !
BLU / SSB ! ! ! !
IE IS IT LT LU LV MT NL NO PL PT RO SE SI SK
Engedély ! !
Regisztráció ! !
AM ! ! ! ! !
BLU / SSB ! ! ! ! !

A táblázatban a felkiáltó jelek azt mutatják, hogy az adott országban szükséges vagy a használót, vagy a készüléket, a készüléket az adott hullámhosszon, ill. a modulációt (USB/LSB) engedélyeztetni, esetleg a használat tilos. A táblázat a 2012 december 31.-ei állapotot tartalmazza, amely azóta már változhatott. A HU rovat már a jelenlegi aktuális szabályozást tükrözi. Jelenlegi más országokat érintő adatok érvényességéért nem tudunk felelősséget vállalni!

Nézzük mit szabad és mit lehet:

Nézzük először a korlátozásokat: a régi, néha 80-120.-nál is több csatornát el kell felejteni: itt 40 maradt mind a négy üzemmódban (FM, AM, USB, LSB). Ha belegondolunk, elég is, hisz a magánbeszélgetéseket már nem CB-n bonyolítjuk. Két vészhívó sávot, a 19 és 29-est kínálja a gép, de mi valószínűleg az USB 40.-en leszünk, mind mindig. Az üzemmódválasztó gombbal az országkód megadásával 4, vagy 12 W adásteljesítmény közül választhatunk.

A készülék – ahogy a régiek is – ennél nagyobb adóteljesítményre is állítható de ez egyrészt tilos, más részt csak a készülék megbontásával (és a garancia elvesztésével) oldható meg.

A csatornaváltás nem csak a váltógombbal lehetséges a mikrofonról is lehet léptetni.

Főbb tulajdonságok:

 • Moduláció: AM/FM/SSB (USB/LSB)
 • Megvilágított gombsor
 • Multifunkciós LCD kijelző
 • Változtatható színű háttérvilágítás (narancs vagy zöld szín)
 • Kimenő teljesítmény gyárilag: 4W AM / 4W FM / 12W SSB (EU norma szerint)
 • 40 csatorna
 • Automatikus zajzár szabályozás (ASC)
 • Vox funkció

A készülék tartozékai:

 • CB mikrofon zsinórral és csatlakozóval,
 • Készüléktartó konzol,
 • Csavarkészlet a konzolhoz,
 • Elektromos betápláló kábel lengőbiztosítékkal
 • Mikrofonvilla

A készülék ára: 76.990.- Ft. Áfával (nettó: 60.622.- +Áfa)!
Az ár 2015.03.23-ai állapot szerinti!

A készülék árából a Convoy Truck Shop webáruházban történő rendelés esetén 1 % kedvezmény jár bankkártyával történő fizetés esetén, illetve 2% kedvezmény jár előre utalásos fizetés esetén minden végfelhasználó (fogyasztó) részére!

A Convoy Truck Shop webáruházban történő rendelés esetén a készülék házhoz szállítása minden végfelhasználó (fogyasztó) számára ingyenes!

ITT MEGRENDELHETŐ >>

www.convoytruckshop.hu

.

(Ezt a cikket 825 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .