Ajánlatok Hírek Kommunikáció és Informatika Logisztika

Erre figyeljen! 7 praktikus tanács nyomkövető rendszerek beszerzéséhez

Csakúgy, mint bármely technikai eszköz esetén, a nyomkövető rendszerek körében is fontos, hogy a vásárlás előtt körültekintőek legyünk. A GPS-rendszerek piacán ma már számtalan termékkel találkozhatunk, ám a széles palettáról gyakorta nehéz kiválasztani a felhasználóbarát, minden követelménynek megfelelő eszközöket. Cikkünkben támpontokat kívánunk adni a vásárláshoz és megvizsgáljuk a járműkövető rendszerek kritikus pontjait.

Forrás: i-Cell

1. Az eszközök legyenek univerzálisak – A nyomkövető rendszereket nagyon széles vállalati kör keresi, ám részleteiben igen eltérő igényei vannak például a teherfuvarozó cégeknek, a futár- és szervizflottát működtető társaságoknak, illetve az erőgépekkel, traktorokkal dolgozó vállalatoknak. Ahány szektor, annyi elvárás: mind a szükséges funkciók, mind a rendszer felület kezelése terén számos specifikumot találunk. A mezőgazdasági szektorban a precíziós gazdálkodás például a járművek megtett útjáról követel nagyon pontos kimutatást, egy szerviz- vagy értékesítői flottát üzemeltető cég számára a feladatkiosztó- és ellenőrző rendszer válhat kulcselemmé, a teherszállításnál pedig a járműraktér hőmérsékletének mérése lehet kritikus pont. Érdemes tehát azokat a flottamenedzsment cégeket megkeresni a vásárlás előtt, amelyek az adott szegmensben tapasztalattal rendelkeznek.

2. Online nyomkövetés, ami nem igényel állandó jelenlétet – Egy hatékony rendszernek nincs komolyabb munkaerőigénye: a járműveket és vezetőiket az eszköz online felügyeli, a diszpécser pedig igény szerint képes előre meghatározni, hogy a rendszer mikor adjon riasztást.

3. A kezelőfelület legyen könnyen kezelhető, felhasználóbarát – Ennek mentén pedig érdemes arra is figyelni, hogy rendszerünk csak szükséges funkciókkal bírjon, ugyanakkor legyen rugalmasan bővíthető.

4. Alapvető a nagy felbontás – A szolgáltatók számos térképet kínálnak, ám minimum elvárásként jelenjen meg, hogy térképünk Európán belül legalább utcaszintű legyen.

5. Egységes rendszerrel jóval egyszerűbb – A gördülékeny, költséghatékony munka érdekében ajánlott, hogy eszközünk integrálható legyen a Timocom eMap®rendszerével.

6. Útdíjfizetés: ne bízzuk a véletlenre! – Csak akkreditált útdíjbevallási közreműködő vállalatoktól rendeljünk járműkövető rendszert. Így a nehézségek, hibalehetőségek száma minimális, ezenfelül garanciát, szükség esetén pedig ügyfélszolgálati segítséget kapunk.

7. Pontos üzemanyagszint-mérés – A 3-5 százalékos üzemanyag-szintmérési pontosság alapvető elvárás legyen. Az ennél nagyobb precizitás lehetőség szerint még jobb, ám ne dőljünk be a túlzó ígéreteknek, a teljes mértékű pontosság technikailag alig-alig kivitelezhető.

A fentieket szem előtt tartva, jó szívvel ajánljuk az i-Cell nyomkövető rendszereit, melyek több tízezer üzemelő járműegységgel a legnagyobbak közé tartoznak a hazai piacon. Érdeklődés esetén akár ajánlatot is kérhetünk, kötelezettség nélkül, így lehetőségünk van tájékozódni, gondolkodni a végső döntés előtt. Elérhetőségükért és ajánlatkérésért kérjük, kattintson ide: i-Cell járműkövetés

Forrás: i-Cell
.

(Ezt a cikket 223 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .