Hírek Közút

Folytatódik a 21-es főút bővítése

A téli leállás után újra dolgoznak a 21-es főút négysávossá bővítésén Nógrád és Heves megyében, az összesen 9,8 kilométernyi szakaszok teljes felújítása várhatóan 2015. nyár végére fejeződik be – közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) hétfőn.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A majdnem 14 milliárd forintos beruházás 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás segítségével valósul meg. A jelenlegi 2×1 sávos utat 2×2 sávossá bővítik Heves megyében Lőrinci, Apc és Zagyvaszántó, Nógrád megyében pedig Jobbágyi és Szurdokpüspöki települések között.

A szélesítés mellett külön szintű csomópontokat, körforgalmakat, új gyalogos és kerékpáros aluljárókat, a Szuha-patak felett új hidakat, vadátjárót létesítenek. Felújítják a párhuzamos utakat is és átépítik az érintett útkereszteződéseket, növelve ezzel a biztonságos közlekedés feltételeit.

Nógrádban 4,5 kilométeren, Heves megyében 5,3 kilométeres szakaszon zajlik a négysávosítás. A Heves megyei szakasz kivitelezését a Swietelsky Magyarország Zrt. végzi nettó 8,1 milliárd forintért, a Nógrád megyei szakaszon a Swietelsky Magyarország Zrt. és a HE-DO Kft. által alkotott konzorcium dolgozik, itt a beruházási érték nettó 5,5 milliárd forint.

A közlemény idézi Becsó Zsoltot, a kelet-nógrádi térség országgyűlési képviselőjét (Fidesz), aki bízik abban, hogy a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban befejeződik a 21-es főút fejlesztése Salgótarjánig.

Forrás: MTI  (bdu \ gjé \ hgp)
.

(Ezt a cikket 154 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .