Gazdaság Hírek Közút

Elkészült a Tiszabezdédet elkerülő út

A Záhony térségi komplex közútfejlesztési program keretében, 1,3 milliárd forintból elkészült a Tiszabezdédet elkerülő út – közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-vel.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A 3,3 kilométer hosszú, kétszer egysávos útszakasz keletről kerüli meg a települést.

A beruházás keretében elkészült a település déli részén egy új járműosztályozós csomópont, valamint megépült egy új vasúti átjáró a Tuzsér-Eperjeske közötti fonódó vágányon és a volt iparvágányon. Az elkerülő út és a Hársfa utca keresztezésében egy új ötágú biztonságos körforgalmú csomópontot alakítottak ki, emellett – a mezőgazdasági területek könnyű megközelítése érdekében – 420 méter hosszú kiszolgáló út is megépült.

A kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft. végezte, 85 százalékos uniós és 15 százalékos hazai forrásból. Az öt ütemből álló záhonyi közútfejlesztési program keretében Fényeslitkétől Záhonyig több mint 21 kilométer hosszan épített elkerülő utakat, illetve végzett el burkolaterősítéseket a NIF.

A térség belső közúti infrastruktúrájának az ipari, logisztikai befektetésekkel összehangolt fejlesztési programjának keretében jelenleg még további két szakasz kivitelezése tart: a Komoró és Tiszabezdéd közötti összekötő út felújítása idén nyáron készül el, a Fényeslitkét elkerülő út építése a 4-es főúti átkötéssel pedig év végéig fejeződik be – közölte a NIF.

Forrás: MTI  (hvzs \ hgp)
.

(Ezt a cikket 114 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .