Lopott gépjárművek felderítésére szerveztek akciót a hatvani polgárőrök

Példaértékű együttműködés: A Hatvani Polgárőr Egyesület kezdeményezésére közlekedésbiztonsági és gépjármű felderítési akciót tartottak, hogy feleslegesen ne keljen intézkedés alá vonni minden úton lévőt.

H. Szabó Sándor felvétele
H. Szabó Sándor felvétele

Heves megyében a megalakulásának negyedszázados jubileumát ünneplő Hatvani Polgárőr Egyesület kezdeményezésére a múlt hétvégén közlekedésbiztonsági és gépjármű felderítési akciót tartottak a település körzetében, együttműködve a helyi rendőrség szakembereivel.

H. Szabó Sándor felvétele
H. Szabó Sándor felvétele

Üsztöke Balázs a civilszervezet vezetője elmondta, hogy a polgárőrök korszerű, mobil rendszámfelismerő rendszerét – mellyel a helyi rendőrök nem rendelkeznek – kapcsolták össze a központi nyilvántartás adatbázisával a rendőrség segítségével, hogy hatékonyabban és gyorsabban tudják kiszűrni, a lopott és a műszaki vizsgával nem rendelkező gépjárműveket.

H. Szabó Sándor felvétele
H. Szabó Sándor felvétele

Az akció során mintegy félezer gépjárművet ellenőriztek, futtattak át a rendszeren úgy, hogy feleslegesen ne kelljen rendőri intézkedés alá vonni az úton lévőket, csak azt, aki a „tilosba tévedt”. Az együttműködés keretében, a rendszert gyakrabban szeretnék alkalmazni, hogy a technikai eszközök ésszerű csoportosításával a civil szervezet és a helyi rendőrség hatékonyabb lehessen a bűnmegelőzésben, és annak felderítésében.

H. Szabó Sándor
.

(Ezt a cikket 160 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?