Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút Rendőrségi hírek

Hétvégi közlekedési előrejelzés

A 2015. március 7. és március 8. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

M0

Az 1+800 és 1+300 kilométerszelvény között a bal pályatesten a déli szektor szélesítése miatt sávszűkítésre kerül sor 60 km/h sebességkorlátozás mellett.

M1

A 12+500 és 66+500 kilométerszelvény között mindkét pályatesten burkolatjavítás miatt 80 km/h sebességkorlátozás mellett a haladó sáv lesz lezárva.

A 12+500 és 66+500 kilométerszelvény között mindkét pályatesten szalagkorlát javítás miatt 80 km/h sebességkorlátozás mellett az előző sáv és a leállósáv váltakozóan lesz lezárva.

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra kell számítani!

Tájékoztató

A „Kamionstop” 2015. március 7. (szombat) 22 órától 2015. március 8. (vasárnap) 22 óráig tart.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Az Ukrajnába történő be- és kiutazással kapcsolatos információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a http://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon.

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozás alakulhat ki kilépő irányban péntek délutántól késő estig, illetve belépő irányban vasárnap kora délutántól estig, amelynek mértéke elérheti a 30 percet.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen a belépő és kilépő irányban a teherforgalomban várakozás kialakulásával kell számolni pénteken és szombaton, amelynek mértéke elérheti a 60-120 percet.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban kilépő irányban lesz jelentősebb forgalom pénteken délutántól késő estig. Szombaton délelőtt a belépő irányban, délután a kilépő irányban alakulhat ki várakozás. Nagyobb forgalommal kell számolni belépő irányban vasárnap déltől estig. A várakozások mértéke esetenként a 30 percet is elérheti. A teherforgalomban a kilépő irányban pénteken a reggeli óráktól szombatig várakozás kialakulásával lehet számolni, amelynek mértéke elérheti a 60-120 percet.

A 7 óra és 19 óra közötti időben nyitva tartó Ásotthalom közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban az átkelőhely megnyitása után reggel a belépő irányban, este, a zárást megelőzően a kilépő irányban 15 perc várakozással lehet számolni.

Békés megye

Gyula közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő és belépő irányban délutánonként és az esti órákban alakulhat ki várakozás – a hétvégi kamionstop időszakát kivéve -, amelynek mértéke elérheti a 30-60 percet.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherfogalomban pénteken és szombaton napközben, szombaton 10 óra és 22 óra közötti időben kilépő irányban 60 perc várakozás alakulhat ki. Vasárnap 23 órától hétfőn 10 óráig kilépő irányban és belépő irányban 60 perc várakozás kialakulásával lehet számolni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt a személyforgalomban kell várakozással számolni vasárnap déltől hétfő hajnalig, amely a 60 percet is elérheti. Várakozás kialakulásával lehet számolni a személyforgalomban belépő irányban szombat déltől vasárnapig, amelynek mértéke akár 60 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban várható forgalomtorlódás, amelynek mértéke akár 60-120 perc is lehet, azonban esetenként ezt meghaladhatja.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával lehet számolni a hétvégén a személyforgalomban napközben belépő és kilépő irányban, amelynek mértéke várhatóan 30-60 perc lehet.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 7 óra és 19 óra közötti időben nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8 óra és 16 óra közötti időben nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A két átkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően akár 30 perc várakozással lehet számolni.

Az utasoknak javasoljuk, hogy tájékozódjanak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 300 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .