A héten csapadékosabb, de továbbra is enyhe idő várható

A héten sokfelé kell esőre készülni, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Folytatódik viszont az enyhe idő, néhol akár 16 Celsius-fokig is melegedhet a levegő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az országos középtávú előrejelzés szerint hétfőn többnyire borult lesz az ég, legfeljebb napközben vékonyodik el néhol a felhőzet, délen, délkeleten. Elsősorban a nap első felében főként délen és keleten lehet kisebb eső. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és 6, a legmagasabb 6 és 11 fok között várható.

Kedden jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten azonban rövidebb időszakokra kisüthet a nap. Keleten csak helyenként, másutt sokfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. Éjszaka az Alpokalján és a Bakonyban havas eső, kis valószínűséggel esetleg hó is előfordulhat. A Dunántúlon megerősödhet a szél, másutt többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban 1-5 fok lehet. Nappal nyugaton 6-9, az Északi-középhegység térségében 7-10, az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részein azonban 10-16 fokig melegedhet a levegő.

Szerdán sokfelé várható eső, zápor, hajnalban és éjszaka az Alpokalján és a Bakonyban havas eső, kis valószínűséggel esetleg hó is előfordulhat. A Nyugat-Dunántúlon megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű. A maximumok a Dunántúlon 5 és 9, a Dunától keletre 10 és 15 fok között alakulnak.

Csütörtökön is sokfelé várható eső, zápor, nyugaton erős lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 5, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Pénteken keleten még elszórtan lehet kisebb eső, zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Szombaton helyenként fordulhat elő kisebb eső vagy zápor. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3, napközben plusz 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Helyenként lehet kisebb eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI  (bkdi \ bki \ brr)
.

(Ezt a cikket 171 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?