Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Magyar Közút: már senki sem vitatja az átmenő teherforgalom kitiltását az Orosháza–Szentes útról

Mostanra minden érintett fél elfogadta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. decemberi intézkedését, miszerint meg kell tiltani az Orosháza–Szentes közti összekötő úton a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárművek átmenő forgalmát – mondta az MTI megkeresésére a társaság szóvivője pénteken.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Pécsi Norbert Sándor elmondta: Orosháza, Szentes, Derekegyház és Nagymágocs önkormányzati képviselőivel, a rendőrséggel és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségével is egyeztettek a december 5-e óta hatályos intézkedésről, mert korábban többen kifogásolták, hogy a korlátozás hátrányosan érinti a helyi fuvarozókat. Az egyeztetésen végül valamennyi érintett belátta, hogy az átmenő forgalmat tiltó közlekedési táblák csupán az életben levő KRESZ szabályozást erősítik meg.

Pécsi Norbert Sándor kifejtette: a KRESZ értelmében 2013 nyara óta a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek nem vehetnék igénybe a mellékutakat. Orosháza és Nagymágocs között a Magyar Közút adatai szerint mégis naponta több mint háromszáz; a Nagymágocs-Derekegyház útvonalon pedig több mint 270 súlyos tehergépkocsi közlekedik. E forgalom 99 százaléka átmenő forgalom, azaz vonatkozna rá a tiltás.

Emiatt az Orosháza–Szentes összekötő úton olyan mértékű burkolatromlás következett be, amit az éves karbantartási keretből már nem tud javítani a közútkezelő, ezért vezették be a korlátozást – magyarázta a szóvivő. Pécsi Norbert Sándor hangsúlyozta: az útvonal legrosszabb, a csongrádi megyehatár és Nagymágocs közötti szakaszát a most elkészített 7 éves felújítási programban szerepelteti a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amely ha megvalósul, akkor felülvizsgálják a tilalom szükségességét.

Közölte: az egyeztetésen az is felvetődött, hogy a bevezetett korlátozás miatt a 4401 és a 4642 jelű utakon nőtt a teherforgalom. A Magyar Közút ezért forgalomszámlálást végez ezen a két mellékúton is, és amennyiben a számok is növekedésről tanúskodnak, itt is végrehajtják a szükséges intézkedéseket. A korlátozás december 5-től érvényes a Derekegyház-Nagymágocs-Székkutas összekötő út 45-ös főúttól Nagymágocson a Székkutasi útelágazásig tartó szakaszán, továbbá a Szentetornya-Nagymágocs összekötő út Árpádhalmi útelágazástól Nagymágocson a Szentesi utcáig tartó szakaszán, az Árpádtelepi bekötőúton, valamint a nagymágocsi bekötőúton is.

Forrás: MTI  (bhzs \ gpp \ gry)
.

(Ezt a cikket 194 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .