Gazdaság Hírek Közút Útdíj

Útdíj – A győri közgyűlés a város körüli autópálya-szakasz ingyenességét kéri

Egyhangúlag támogatta a győri közgyűlés szerda délutáni rendkívüli ülésén a baloldal azon javaslatát, amely szerint az M1-es autópályának a Győrt elkerülő, valamint az M19-es autóútnak az M1-es autópálya és az 1-es út közötti szakaszát térítésmentesen lehessen használni.

m1-autopalyan-130518
M1 autópálya – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az elfogadott határozat szerint a győri közgyűlés tiltakozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által bevezetett útdíjfizetési szabályok ellen, és követeli, hogy továbbra is ingyenesen használhatók legyenek D1 kategóriájú járművekkel (azaz személyautókkal és motorkerékpárokkal) az említett útszakaszok.

A határozat értelmében Borkai Zsolt (Fidesz) polgármesternek tájékoztatnia kell a döntésről a miniszterelnököt és a nemzeti fejlesztési minisztert, egyben kérni őket arra, hogy alakítsák át az útdíjfizetési rendszert.

Az indoklás kitér arra, hogy a bevezetett rendszerrel növekedni fog a városon keresztül haladó forgalom, így nehézkessé válik a közlekedés, emellett a fizetős útszakaszok használata hátrányosan érinti a ménfőcsanaki és a gyirmóti városrészek lakóit.

Forrás: MTI  (hwp \ ppd)
.

(Ezt a cikket 214 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .