Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút Rendőrségi hírek

Hétvégi közlekedési előrejelzés

A 2015. február 14. és február 15. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

M0

Az 1+600 és 1+800 kilométerszelvény között a bal pályatesten a déli szektor szélesítése miatt sávszűkítésre kerül sor 60 km/h sebességkorlátozás mellett.

M1

A 12+500 és 66+500 kilométerszelvény között mindkettő pályatesten burkolatjavítás miatt 80 km/h sebességkorlátozás mellett a haladó sáv lesz lezárva.

A 12+500 és 66+500 kilométerszelvény között mindkettő pályatesten szalagkorlát javítás miatt 80 km/h sebességkorlátozás mellett az előző sáv és a leállósáv váltakozóan lesz lezárva.

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra kell számítani!

Tájékoztató

A „Kamionstop” 2015. február 14. (szombat) 22 órától 2015. február 15. (vasárnap) 22 óráig tart.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Az Ukrajnába történő be- és kiutazással kapcsolatos információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a http://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon.

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen várakozás alakulhat ki kilépő irányban péntek délutántól késő estig, illetve belépő irányban vasárnap kora délutántól estig, amelynek mértéke elérheti a 30 percet.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen a belépő és kilépő irányban a teherforgalomban várakozás kialakulásával kell számolni pénteken és szombaton, amelynek mértéke elérheti a 60-120 percet.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban kilépő irányban lesz jelentősebb forgalom pénteken délutántól késő estig. Szombaton délelőtt a belépő irányban, délután a kilépő irányban alakulhat ki várakozás. Nagyobb forgalommal kell számolni belépő irányban vasárnap déltől estig. A várakozások mértéke esetenként a 30 percet is elérheti. A teherforgalomban a kilépő irányban pénteken a reggeli óráktól szombatig várakozás kialakulásával lehet számolni, amelynek mértéke elérheti a 60-120 percet.

Ásotthalom közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban az átkelőhely megnyitása után reggel a belépő irányban, este, a zárást megelőzően a kilépő irányban 15 perc várakozással lehet számolni.

Békés megye

Gyula közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő és belépő irányban délutánonként és az esti órákban alakulhat ki várakozás – a hétvégi kamionstop időszakát kivéve -, amelynek mértéke elérheti a 30-60 percet.

Hajdú-Bihar megye

Hajdú-Bihar megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt a személyforgalomban kell várakozással számolni vasárnap déltől hétfő hajnalig, amely a 60 percet is elérheti. Várakozás kialakulásával lehet számolni a személyforgalomban belépő irányban szombat déltől vasárnapig, amelynek mértéke akár 60 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban várható forgalomtorlódás, amelynek mértéke akár 60-120 perc is lehet, azonban esetenként ezt meghaladhatja.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával lehet számolni a hétvégén a személyforgalomban napközben belépő és kilépő irányban, amelynek mértéke várhatóan 30-60 perc lehet.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 7 óra és 19 óra közötti időben nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8 óra és 16 óra közötti időben nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A két átkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően akár 30 perc várakozással lehet számolni.

Az utasoknak javasoljuk, hogy tájékozódjanak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu
.

 

(Ezt a cikket 297 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .