Hírek Időjárás KamionStop Katasztrófavédelem Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Havazás – Megteltek a Zala megyei kamionparkolók

Megteltek a zalai kamionparkolók a havazás miatt elrendelt forgalomkorlátozások miatt, a rendőrök ezért az M7-es autópályán már Somogyban pihenőhelyekre terelik a teherjárműveket – tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-t.

A havazás miatt a magyar-szlovén határon fennálló forgalomkorlátozás következtében kamionok vesztegelnek az M7-es autópálya Nagykanizsa-Eszteregnye közötti szakaszán, Sormás közelében, a leállósávban 2013. február 12-én. MTI Fotó: Varga György
Illusztráció – MTI Fotó: Varga György

Cseresznyés Dániel elmondta: Zala megyében mintegy ezer kamionparkoló van a főbb útvonalak térségében, ezek pénteken kora délutánra mind megteltek. Több kamion az utak mentén parkol. A rendőrség ezért a teherforgalmat már az M7-es autópálya somogyi szakaszán a pihenőhelyek felé tereli.

Emlékeztetett arra, hogy délelőtt Szlovénia és Horvátország lezárta határátkelőit a havazás miatt, ezért Zalában az M7-es, az M70-es, a 86-as és a 61-es főúton is korlátozni kellett a teherforgalmat.
Az M7-es autópálya somogyi szakaszán Szlovéniába és Horvátországba tartó kamionokat kora délutántól a balatonlellei pihenőhelyre terelik – közölte a rendőrség az MTI-vel. A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveket a Nagykanizsa felé vezető oldalon a 137-es kilométerszelvényben lévő pihenőhelyen várakoztatják. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan.

Forrás: MTI  (blb \ bzsó \ bám \ bzt)
.

(Ezt a cikket 377 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .