Havazás – Forgalomkorlátozást vezettek be több útszakaszon a nagy össztömegű járművekre Veszprém megyében

Rendőrök a teherautó vezetőjével közlik, hogy a havazás miatt nem lépheti át a szlovák - magyar határt Vámosszabadinál, ahol az időjárás miatt forgalomkorlátozást vezettek be 2013. január 17-én.  A 7,5 tonnánál nagyobb teherautókat nem engedik be az országba, a romlandó élelmiszert illetve gyógyászati eszközöket szállító kamionok kivételével. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Illusztráció –  MTI Fotó: Krizsán Csaba

A 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek nem közlekedhetnek a 77-es, a 82-es és a 83-as főút egy-egy szakaszán – tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap délután az MTI-t.

Dömölki Zsolt az intézkedést a csúszásveszéllyel indokolta. Emiatt zárták le a 77-es főutat Veszprém és Tapolca között, a 82-es főút Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye közötti szakaszát, valamint a 83-as főutat Pápa és Városlőd között a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti járművek elől.

A tehergépjárművek vezetőit a rendőrök szükség esetén tájékoztatják a pihenési lehetőségekről, a megye városai azonban számukra is megközelíthetőek kerülő úton – tette hozzá.

Forrás: MTI  (bje \ bri \ gkp)
.

(Ezt a cikket 549 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?