Gazdaság Hírek Közút

Lezárult a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyhódos országhatárhoz vezető út felújítását tartalmazó uniós projekt

Az Új Széchenyi Terv keretein belül több mint 392 millió forintos támogatásból megvalósuló beruházás révén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nagyhódos országhatárhoz vezető út teljes, 2 kilométeres szakasza vált európai színvonalúvá. A projekt pénzügyi zárása a napokban fejeződik be.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az útfelújítási projekt során a burkolatot belterületen 7,5 centiméter, külterületen 10,5 centiméter vastagságban aszfalt kopórétegek beépítésével erősítették meg a kivitelező szakemberei, így jelentősen javult az utazási kényelem és biztonság a fejlesztésben érintett szakaszon. A vállalkozó a belterületi vízelvezető árkokat kitisztította, illetve a teljes szakaszon az úttartozékokat, jelzőtáblákat és szalagkorlátokat is felújította.

A felújított szakaszon található Túr-csatorna-hídja a kivitelezés során teljes körű rekonstrukción esett át. Ez azt jelenti, hogy kicserélték a hídpálya szigetelését, burkolatát két rétegű aszfaltburkolattal erősítették meg, felújították a hídkorlátokat, lépcsőket, folyókákat, illetve elkészült valamennyi betonszerkezet felületvédelme. A Túr-folyó és az országhatár közötti terület a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet részét képezi és különleges természet-megőrzési terület, így a növény és állatfajok védelme érdekében az útfelújítás csak az útburkolatra és útpadkákra szorítkozott.

A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A határátkelőhely megnyitása után a magyar és ukrán települések közötti forgalom élénkülése is várható.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Új Széchenyi Terv keretében felújított útszakasz hosszú távon is kiváló állapotban maradhasson. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 163 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .