Gazdaság Hírek Közút Útdíj

Útdíj – nol.hu – Fónagy: “puhulásra senki ne számítson”

A kritikák ellenére marad a január 1-jétől érvényes útdíjrendszer, a fejlesztési tárca parlamenti államtitkára szerint lesznek korrekciók, de érdemi puhulásra senki ne számítson – erről Fónagy János a nol.hu-n csütörtökön este megjelent interjúban beszélt.

Egy személyautó halad az útdíjköteles M5-ös autópálya pihenőjénél, a röszkei határátkelőhelyhez közeli szakaszon 2015. január 8-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Egy személyautó halad az útdíjköteles M5-ös autópálya pihenőjénél, a röszkei határátkelőhelyhez közeli szakaszon 2015. január 8-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Elmondta, hogy a rendszer működését folyamatosan figyelemmel kísérik, és ahol az indokolt, a módosításokat végrehajtják.

Fónagy János szerint a megyei matricák területi érvényességének dolgában kell tisztább helyzetet teremteni. “Én már december elején felvetettem, életszerűbbnek tartanám, ha a matrica mindig a következő megye első útba eső autópálya-lehajtójáig lenne érvényes” – mondta, hozzátéve: jogosnak tűnnek a megyehatárok felett is átívelő Duna-hidak dupla díját firtató felvetések. És amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy néhány száz méter fizetős útszakasz miatt az ország kapujának számító repülőtérre sem lehet matrica nélkül eljutni – tette hozzá.

“Összesen öt-hat, könnyen orvosolható hibáról beszélhetünk. Ennek az ügynek nagyobb a füstje, mint a lángja” – fogalmazott a parlamenti államtitkár.

Arra a kérdésre, hogy milyen számításokat végeztek az útdíjak kiterjesztése, a megyei matricák bevezetése előtt és mennyi bevétellel számoltak, Fónagy János azt válaszolta: vannak tanulmányok, de ezeket később hozzák nyilvánosságra. A megyei matricák bevezetése az optimista feltételezéseink szerint nullszaldós lesz – mondta.

Forrás: MTI  (bed \ gt)
.

(Ezt a cikket 149 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .