Ellenőrzések Gazdaság Hírek Kishaszonjárművek Közút Személyautók Útdíj

Útdíj – Pótdíjfizetési felszólítást kapnak az új fizetős útszakaszokat matrica nélkül használók

Pótdíjfizetési felszólítást kapnak azok az autósok, akik a fizetőssé vált útszakaszokat januárban matrica nélkül használják, befizetni a büntetést ugyan nem kell – csak a szolgáltatási díjat kell megtéríteni-, de személyesen kell intézni a matrica vásárlását az ügyfélszolgálaton – válaszolta az útdíjfizetési szolgáltató az MTI megkeresésére.

Illusztráció: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az érintett autósoknak be kell menniük a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NUSZ) Zrt. valamelyik ügyfélszolgálati irodájába még március 1-je előtt, és venni kell egy, a jogosulatlan úthasználat helye szerinti éves megyei matricát vagy országos éves matricát. Ebben az esetben az 1470 forintos szolgáltatási díj ellenében mentesülhetnek a csaknem 15 ezer forintos pótdíj alól. Ha több pótdíjfizetési felszólítást is kapott valaki, akkor is csak egyszer kell megfizetni a szolgáltatási díjat – hívták fel a figyelmet.

A NUSZ-nak országosan 17 ügyfélszolgálati irodája van.

Az átmeneti rendelkezés a felszólítások kiküldése miatt hagy egy hónapot az észlelési idő, azaz a január 1-31. közötti időszak és az ügy rendezésére hagyott március 1-jei határidő között, az esetleges pótdíjfizetési felszólítást ezalatt meg kell kapniuk az ügyfeleknek – hangsúlyozta az útdíjfizetési szolgáltató. (A türelmi idő csak január 31-ig tart.)

Forrás: MTI  (gká \ gte)
.

(Ezt a cikket 202 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .