DAF Flotta Hírek Márkahírek

Tekintélyes DAF flottával indult útnak a Bige Holding Csoport

Ügyfelei magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében úgy döntött a Bige Holding cégcsoporthoz tartozó Nitrogénművek Zrt. vezetése, hogy saját hatáskörben végzi majd a műtrágya kiszállítását a magyarországi felhasználóknak. Ehhez a cégcsoport 114 új DAF CF 460 Euro 6 nyerges vontatót és 126 új Schwarzmüller függönyponyvás, billenőfelépítményes, illetve tartányos félpótkocsit szerzett be.

Nem kevesebb mint 114 egyforma DAF CF 460 Euro 6 nyerges vontatót szerzett be tavaly év végén a Bige Holding Csoport

Hazánk egyik meghatározó gazdasági szereplője a Nitrogénművek Zrt., amely Genezis márkanév alatt a január és április közötti főszezonban naponta 7-8 ezer tonna műtrágyát szállít ki magyarországi felhasználóknak, azaz mezőgazdasági termelőknek. A cégvezetés a prémium minőségű termékek véghasználókhoz történő eljuttatásához saját fuvarozó flotta munkába állítása mellett döntött.

„Több mint száz szerelvény beszerzése igen megalapozott döntést igényel. Számunkra a járművek minél kisebb saját tömege, az egyedi igényeink rugalmas kiszolgálása, a magas színvonalú szervizháttér és a szoros leszállítási határidő jelentették a legfőbb elvárásokat. Ezek alapján a nyerges vontatók terén a DAF, míg a félpótkocsikat illetően a Schwarzmüller adta a legelőnyösebb ajánlatot.” – kezdte Suba Péter, a Bige Holdinghoz tartozó Nitrogénművek Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

DAF-Bige-Holding-2-640„A 114 egyforma DAF CF 460 Euro 6 nyerges vontató saját tömege hét tonna, és mindegyikre hidraulikarendszer is került, hogy univerzálisan alkalmazhatók legyenek a billenőfelépítményes félpótkocsikhoz. Ezenkívül 126 Schwarzmüller félpótkocsit szereztünk be, amelyek közül 52 szuperkönnyű, 5,2 tonna saját tömegű függönyponyvás modell, 50 nagytérfogatú, alumíniumfelépítményű billencs egyedi oldalfalajtókkal az uszályok rakodásához, 24 pedig tartányos kivitel. Így a ponyvás szerelvények 27,3 tonna rakományt szállíthatnak a szokásos 24-25 tonnával szemben, ami jelentős előny tömegáru szállításakor.” – tette hozzá Suba Péter.

DAF-Bige-Holding-1-640„A szerelvények éves futásteljesítménye várhatóan százezer kilométer lesz, figyelembe véve a sok rakodással járó belföldi alkalmazást. A DAF nyerges vontatókat öt évig tervezzük használni. A járművekhez a WebEye szolgáltatását is igénybe vesszük, amely többek között a digitális tachográf adatainak letöltésével, a vezetési és pihenési idők felügyeletével, a telematikai rendszer révén a gépkocsivezetők teljesítményének kiértékelésével, valamint az elektronikus útdíjbevallással teszi egyszerűbbé, illetve hatékonyabbá az üzemeltetést.” – magyarázta a kereskedelmi vezérigazgató-helyettes.

Forrás: DAF – Hungarotruck Kft.
.

(Ezt a cikket 4388 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .