A dániai Padborg városában működő Truckcenter A/S szervizben dolgozó, 39 éves Mike Christensen nyerte el a 2014-es „Év európai DAF-szerelője” díjat (DAF European Technician of the Year 2014 Award). A számos feladatot és tesztet tartogató európai döntőt a DAF Trucks eindhoveni központjában rendezték meg. A díjat Johan Drenth, a DAF Trucks N.V. after sales igazgatója adta át.

A 2014-es „Év európai DAF-szerelője”

Az európai döntőn a versenyzők számos olyan elméleti, illetve gyakorlati feladat révén adtak számot tudásukról, amelyek során a motor és a jármű különféle rendszereinek hibáit kellett elhárítaniuk.

„A DAF a szervizekben dolgozó profi szerelők fontosságának kihangsúlyozására szervezi meg az „Év európai DAF-szerelője” versenyt.” – mondta Johan Drenth. „Ez mindenekelőtt a szerelők szakmájának elismerése. A korszerű tehergépkocsik igen magas műszaki színvonalú járművek, így széles körű, illetve alapos műszaki tudás szükséges a javításukhoz. Ráadásul a műhelyben dolgozó szerelő az adott DAF márkakereskedés névjegye, aki fontos szerepet játszik az ügyfélelégedettségben. Ez tehát végső soron a legapróbb részletekbe menő kiszolgálásról és minőségről szól.”

Az „Év európai DAF-szerelője”
Európa-szerte mindegyik DAF márkakereskedő benevezheti szerelőit az „Év európai DAF-szerelője” versenyre. Összesen több mint négyezer DAF-szerelőnek van lehetősége indulni az „Év európai DAF-szerelője” címért. A verseny két részből áll, az első évben minden jelentkező a saját országában száll küzdelembe a bajnoki címért, majd az országos győztesek a következő évben egymással versengenek az európai döntőn.

„Kíváncsiság”
Mike Christensen húsz éve dolgozik a Truckcenter A/S szervizben. Mitől jó egy szerelő az ő szemében? „Bárki ki tud cserélni egy alkatrészt.” – mondta Mike. „Egy jó szerelő ennél tovább megy: addig nem nyugszik, amíg nem találja meg a hiba okának eredetét. A jó szerelő kíváncsi.”

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 179 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?