Gazdaság Hírek Közút Útdíj

Útdíj – Az Alkotmánybíróság elé vinné a döntést az LMP

A jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyetteshez fordul az LMP azt kérve: Szabó Marcel kezdeményezze az Alkotmánybíróság (Ab) vizsgálatát az útdíj kiterjesztéséről szóló döntésről – jelentette be Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az országgyűlési képviselő azt mondta, értékelésük szerint eljárási hibát jelent az intézkedést megalapozó hatástanulmányok hiánya, illetve fennáll a veszélye annak, hogy sérülnek a jövő generációk érdekei, így a döntés alkotmányellenes helyzetet idézhet elő.

Szél Bernadett szerint az útdíj kiterjesztése az eddig nem fizetős autópályaszakaszokra egyszerű pénzbehajtás a kormány részéről, miközben a korrupció, a dilettantizmus és egyes politikusok urizálása viszi el a legtöbbet.

Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője úgy értékelte, Budapest a döntés legnagyobb vesztese. Egyebek között az intézkedés forgalom-, légszennyezettség- és zajnövelő hatásaira hivatkozva sürgette az útdíjkiterjesztés visszavonását.

Lengyel Szilvia, az LMP Pest megyei frakcióvezetője, országos elnökségi tag az agglomerációban élők érdekeinek sérelméről beszélt és bírálta, hogy az M0-st úgy teszik fizetőssé, hogy nem állnak rendelkezésre valós alternatív közlekedési formák az emberek számára.

Forrás: MTI  (bhi \ bzt)
.

(Ezt a cikket 155 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .