Magyar Közút: nagy forgalom várható az M1-M0-M5 útvonalon szerdáig

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján szerdáig nagy forgalomra kell számítani az M1-M0-M5 útvonalon – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

Tíz kilométeres a kocsisor az M0-son az M5-ös felé, Diósd térségében 2014. július 19-én. A torlódás részben a hőségriasztás miatt felfüggesztett kamionstop miatt alakult ki. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Illusztráció – Torlódás az M0-son az M5-ös felé, Diósd térségében.  MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A tájékoztatás szerint a reggeli órákban folyamatosan több kilométer hosszan torlódnak a járművek az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán az M0-s autóút csomópontja előtt. A jelentős nehézgépjármű forgalom és az ünnepekre hazatérő, főleg szerb, román és török vendégmunkások miatt egész nap torlódás várható az M1-es autópályán Budapest felé, és így az M0-s autóút M5-ös autópálya felé tartó szakaszán is.

Nehezíti a közlekedést, hogy folyamatosak a balesetek ezeken az utakon és a kerülőútnak használható 1-es főúton is sok a jármű – tették hozzá.

Az előző évek tapasztalatai alapján várhatóan hétvégén is érezhetően nagy lesz a forgalom az M1-M0-M5 útvonalon, de leginkább hétfőn és kedden lehetnek igazán nagy torlódások. Ezért az autósoknak érdemes időben elindulniuk, és hosszabb menetidővel kell számolniuk a következő napokban.

Csongrád megyében a határátkelők is leterheltek lehetnek – írták.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról friss információk a www.utinform.hu weboldalon olvashatók.

Forrás: MTI  (bsf \ hgp)
.

(Ezt a cikket 204 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?