Kiss Norbi a világ legjobb autóversenyzőit utasította maga mögé Katarban

Ezen a hétvégén rendezik meg FIA év végi díjátadó gáláját Dohában, ahol a világ legnagyobb versenysorozatainak bajnokai megkapják megérdemelt trófeáikat.

Az eseményre egyedüli magyar versenyzőként a Kamion Európa-bajnokság idei győztesét, az OXXO Energy Truck Race Team pilótáját, Kiss Norbit hívta meg az FIA. Kiss Norbi pedig a ceremónia előtti versenyen megmutatta, hogy ott van a helye a világ legjobb autóversenyzői között, sőt, igazából le is győzött ott mindenkit…

Ma este tartották Dohában a 2014-es FIA Prize Giving Challenget, ami egy 4 feladatból álló versengés volt az FIA bajnokokból és a melléjük beosztott FIA tisztviselőkből álló két fős csapatoknak – meséli Katarból Norbi -. Az első feladat egy három kérdéses kvíz volt amiből kettőt sikerült nekem és az alkalmi partneremnek, Dr. Harald Hertz Úrnak az osztrák szövetségtől, jól megválaszolni. Ez után következett a páros gokartozás, amikor az egyikünk kormányzott, a másikunk pedig a pedálokat kezelte. Én kormányoztam mert már ismertem a pályát, és heves kézmozdulatokkal biztattam Hertz Urat hogy nyomja a gázt, ez is jól sikerült.

Az összetett vezető helyét a harmadik feladattal sikerült megszerezni, amikor is a gokart hátuljával, keresztben csúszva kellett egy labdát kapura lőni, itt nekem sikerült egyedül az egész mezőnyből mind az ötször betalálni, ennek azért nagyon örültem :))) Aztán jött a negyedik a feladat ami tudtam hogy nem lesz könnyű, de az időmérők után biztossá vált az összetett béli első helyünk, lehetett tudni hogy összetett béli ellenfeleink nem tudnak elég pontot hozni rajtunk, ha rosszul sikerül is. Ami persze rosszul is sikerült, de hát ebben a mezőnyben semmiképp sem volt szégyen alul maradni egy sprint gokartversenyben Ami fontos hogy meglett az összetett első hely a kis csapatunknak, Daniel Lindhék és Tom Kristensenék előtt. Nagyon izgalmas és jó hangulatú verseny volt, megtiszteltetés volt itt lenni.

Győzelme után Norbit sorra keresték fel a világ legjobb autóversenyzői, hogy közös képet készítsenek vele:


A versenyről és Norbi sikeréről az FIA hivatalos oldalán számol be:

Kiss and Hertz win inaugural FIA Prize-Giving Challenge


Videó összefoglaló a versenyről:

A versenyről és Norbi sikeréről az FIA a hivatalos oldalán számol be:

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 175 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?