Gazdaság Hírek Közút

Átadták a 33-as főút felújított szakaszát

Átadták a 33-as út felújított szakaszát Dormánd és a 3-as főút között csütörtökön – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. kivitelezésében a 33-as úton 37,7 kilométer hosszan folynak korszerűsítési munkálatok. A fejlesztés Füzesabony külterületénél, a 3-as és a 33-as utak csatlakozásától kezdődik, teljes hosszban érintve a Heves megyei szakaszt, majd Tiszafüred belterületén a 34-es úti csomópontig tart.

A NIF közleménye szerint a felújítás érinti Dormándon, Besenyőteleken, Poroszlón és Tiszafüreden az átmenő szakaszokat is.

Az úton tíz műtárgy található, közülük a besenyőtelki időszakos vízfolyás feletti híd átépült, a többi felüljáró megújul. Az Eger-patak és a Szomorka-patak feletti felüljárókon, valamint a Holt Tisza-hídon hídszigetelést, pályaszerkezet-cserét, hídszegély felújítást végeztek. Ezen kívül sóvédelemmel és új korlátokkal látták el a műtárgyakat. Az acélszerkezetű Tisza-híd só- és korrózióvédelmet, a burkolat pedig új kopóréteget kapott.

A főúttal párhuzamosan több mint 4 kilométer hosszan kerékpárút épül, így a meglévő kerékpárúti szakaszok folyamatossá válnak.

Az országosan kiemelt útszakaszon naponta több mint 10 ezer jármű közlekedik, ami az éves átlagot tekintve meghaladja a 3 millió járművet. Heves megyében összesen 14 kilométernyi felújított utat helyeztek forgalomba csütörtökön – idézi a közlemény Nyitrai Zsoltot (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjét.

A NIF kommunikációs vezetője, Loppert Dániel szerint a korszerűsítés a Heves megyei szakaszon nagyrészt befejeződött. A Poroszló belterületén lévő korrekciós szakasz- és kerékpárút-építés, valamint Poroszló és Tiszafüred között kisebb hídfelújítási munkálatok jövő tavasszal zárulnak le – áll a közleményben.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszon a megyehatártól Tiszafüred belterületéig a közműkiváltásokat végzi a vállalkozó, az út- és kerékpárút építési munkálatok 2015 tavaszán kezdődnek és nyár végéig befejeződnek.

A kivitelezést a közbeszerzésen nyertes STRABAG Általános Építő Kft. nettó 5,96 milliárd forint értékben végzi, 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával.

Forrás: MTI  (gká \ gtr)
.

(Ezt a cikket 148 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .