OPTITRACK A RENAULT TRUCKS C JÁRMÜVÖN

Az OptiTrack a Renault Trucks első kerekeiben lévő hidraulikus motorral működő meghajtó rendszer, mely lehetővé teszi, hogy a jármű ideiglenesen kihasználja a kiegészítő vonóerőt.

OPTIMALIZÁLT MOBILITÁS ÉS FOGYASZTÁS

Az OptiTrack a Renault Trucks első kerekeiben lévő hidraulikus motorral működő meghajtó rendszer, mely lehetővé teszi, hogy a jármű ideiglenesen kihasználja a kiegészítő vonóerőt. Mostantól a rendszer a Renault Trucks C járműveinek 4×2 és 6×4 konfigurációiban is elérhető Euro 6 DTI11 és DTI13 motorral. Az OptiTrack technológiának köszönhetően megnő a jármű terepjáró képessége optimális fogyasztás és hasznos terhelhetőség mellett.

renault_trucks_c_optitrack_euro_6_22010-ben a Renault Premium Landeren vezették be az OptiTrack rendszert és a vevői elégedettség azóta is töretlen. Ezért az új Renault Trucks C járműveire is kiterjesztették ezt az opciót. Az OptiTrack egy átmeneti kiegészítő vonóerőt biztosít a járműnek, köszönhetően az első kerékagyakban elhelyezett 2 hidraulikus motornak. A rendszer lehetővé teszi, szükség esetén az ideiglenes összkerékhajtást, miközben elkerüli a « klasszikus » összkerékhajtás hátrányait, mint a fogyasztás, magas súlypont, karbantartási költségek és sülynövekedés.

Mostantól az OptiTrack a Renault Trucks C 4×2 és 6×4 nyergesvontató és alváz konfigurációiban érhető el, Euro 6 DTI11 és DTI13 motorral, 380 és 520 LE között.

renault_trucks_c_optitrack_euro_6_4

Kivételes vonóerő 0km/h-tól

Egy egyszerű gombnyomással a műszerfalon a gépkocsivezető be- és kikapcsolhatja a rendszert mind előre, mind pedig hátramentben. Az OptiTrack már 0 km/h-tól működésbe lép és 25 km/h sebesség felett automatikus kikapcsol. A rendszer a motor mögötti hajtásra csatlakozik szabadon hagyva a sebességváltó mellékhajtóműveit. Az OptiTrack társítva van a Renault Trucks járművein szériában szerelt Optidriver automatizált váltóval. Az optimális biztonság érdekében az OptiTrack mostantól kompatibilis a hidraulikus Voith lassítófékkel.

Optimalizált hasznos terhelés

A Renault Trucks C OptiTrack legyőzi a nehéz terepviszonyokat, miközben hasznos terhelhetősége nagyobb, mint egy összkerékhajtású jármű esetében (kb.: 600 kg különbség).

Az Euro 5-ös családhoz képest a Renault Trucks lecsökkentette a rendszer súlyát 90 kg-mal. Az optimalizált saját tömegnek köszönhetően a Renault Trucks C járműcsalád kivételes hasznos terhelést biztosít.

A kényelem, a biztonság és a termelékenység előnye

Az OptiTrack választásával a szállító javítja járműve termelékenységét : az időjárási viszonyoktól függetlenül megkönnyíti gépkocsivezetője feladatát és optimalizálja fogyasztását. Ugyanakkor gondoskodik a járművezetők kényelméről.A rendszer egyszerűsége biztosítja a terepakadályok legyőzését teljes biztonságban. A kényelem megnyilvánul az alacsony alvázmagasságban összehasonlítva egy összkerékhajtású járművel, az egyszerű fülkemegközelítésben valamint a szerelvény jobb stabilitásában.

renault_trucks_c_optitrack_euro_6_3

A Renault Trucks új OptiTrack kínálata párosítva a DTI 13-as motorral, az automatizált Optidriver váltóval és a Voith lassítófékkel, a termelékenységet növelő tökéletes eszköz az ügyfelei számára – főképpen a hegyvidéki területeken.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 232 alkalommal tekintették meg.)