A CHEP ELNYERTE A RANGOS TRANSLOG DÍJAT LOGISZTIKAI FEJLESZTÉSÉÉRT

A CHEP, a világ vezető raklapkezelési megoldás szolgáltatója „Last Mile Solution” nevű projektjével elnyerte a rangos TRANSLOG 2014 díjat az ellátási lánc menedzsment területén. A budapesti Corinthia Hotelben tartott gála során az odaítélt díjat Stavros Kazakos, a CHEP Közép-európai és Balkán országok regionális igazgatója vette át. A TransLog a CHEP kék negyedraklapját – az „LMS” kulcsfontosságú eszközét – leginkább a raklapgyártás műszaki fejlesztéséért, illetve az ellátási lánc működésési hatékonyságával kapcsolatos innovációért díjazta.

chep-IMG_0457_smA világ vezető cégeinek képviselőiből, valamint egyetemek, kutatóintézetek szállítmányozási és logisztikai szakértőiből álló szakmai zsűri különösen nagyra értékelte azon előnyöket, amelyek az ügyfelek számára a műanyag negyedraklapok CHEP-től való bérlésekor a kereskedelmi folyamat „utolsó méterein” érvényesülnek, így a termékek közvetlenül a boltok polcai mellett tudnak megjelenni.

A CHEP megoldása tíz másik jelölttel való versenyben nyerte el a díjat.

A hagyományos raklapipar az ellátási lánc mintegy 65%-át fedi le a termékeknek a raktár-elosztóközpont-üzletek közötti mozgatásában. A CHEP korszerű szemlélete nem csupán pénzt takarít meg, hanem lehetővé teszi, hogy a termékek megőrizzék a gyártásból kikerült, kifogástalan állapotukat.

Bár a kék negyedraklap már 20 éve a piacon van, az ellátási láncban a CHEP két jelentős előrelépést ért el: először, a raklapok minél nagyobb számban történő kihelyezését vonzó lehetőséggé teszi a raklapok reklámfelületként való alkalmazhatósága. Másodszor pedig, kibővítette az ügyfelekkel való – eredetileg egyszerű raklapbérlésről szóló – kapcsolatot, így a rövid határidejű szállításokra mind nagyobb hangsúlyt helyező ellátási lánc átfogó megoldásainak beszállítójává vált.

A CHEP negyedraklapja
A CHEP negyedraklapja

A CHEP kék negyedraklap története során számtalan műszaki fejlesztésen is átesett. Amellett, hogy stabilitása legalább 11%-kal javult, a raklap elsősorban rakatolási tulajdonságai révén válik egyedülállóvá, akár 20%-kal csökkentve a térigényt a szállítás és raktározás során. A raklap kisebb a hagyományos fa raklapnál, és anyagának köszönhetően súlya is kevesebb.

Az új negyedraklap az ellátási láncban megjelenő CO2-kibocsátást is 10%-kal csökkentette. Ez annak köszönhető, hogy az újrahasznosítható anyagok felhasználási aránya nőtt (most akár 50%), a súly 8%-kal, 1,94 kg-ra csökkent, illetve a műanyag raklapok teherautóra is rakodható halmozhatósága 30-ról 36-ra emelkedett.

A kék negyedraklap másik előnye, hogy hatékonyabb elhelyezésének köszönhetően javítja a termékek értékesítését. A termékek a kiskereskedőknél a raklapokon maradhatnak, nincs szükség polcra pakolni őket, mégis könnyen elérhetők. A „Blue Click” rendszernek köszönhetően a paletták könnyen kiegészíthetők más, a termékinformációkat megjelenítő egyéb POS anyaggal. Mivel nem szívják fel a nedvességet és higiénikusak, a raklapok az élelmiszeriparban is használhatók.


A CHEP-ről

A CHEP világelső az irányított, visszaváltható és újrahasználható csomagolási megoldások terén, amellyel a világ számos legnagyobb vállalatát szolgálja ki a fogyasztási cikkek és friss termékek piaca, valamint az ital- és autóipar terén. A CHEP szolgáltatása környezetvédelmileg fenntartható, és növeli ügyfelei hatékonyságát, miközben csökkenti az üzemeltetési kockázatot és a termékben okozott károkat. A CHEP több mint 7500 munkavállalója, valamint 300 millió raklapja és konténere verhetetlen lefedettséget és kivételes értéket nyújt, amellyel több mint 500 000 ügyfélpontot támogat több mint 50 országban. Ügyfélportfóliónkhoz tartoznak olyan globális vállalatok és márkák, mint a Procter & Gamble, Sysco, Kellogg’s, Kraft, Nestlé, Ford és GM. A CHEP a Brambles Limited része. További információkért látogassa meg a www.chep.com weboldalt.

Forrás: Live PR
.

(Ezt a cikket 152 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?