Hírek MAN Rendezvények Sport Versenyek

OXXO Racing: Várjuk a technikai újításokat

Mióta lezárult a 2014-es szezon Le Mans-ban, csapatunk az FIA technikai újításait várja, hogy megkezdődhessen a versenykamionok átépítése.
Minden évben az FIA összehívja a csapatok mérnökeit, hogy tegyenek javaslatokat a versenykamionok biztonságosabbá tételére, illetve ha vannak ötleteik arra vonatkozóan, hogyan lehetnek izgalmasabbá tenni a versenyeket, látványosabbá az előzéseket, nyújtsák be azokat is.
A mérnökök továbbá javaslatokat tehetnek technikai újításokra is, sőt, a szabályokkal kapcsolatban is lehetnek észrevételeik, amiket a FIA később megvizsgál, és ha ők is úgy döntenek, szabályt módosítanak.

Erre egy jó példa Kiss Norbi esete, amikor Most-ban esős körülmények között megnyerte az időmérőt, de mivel túl alacsony keréknyomással ment, az első tengelye alacsonyabbra került a meghatározott minimum magasságnál, így törölték Norbi összes idejét, és a mezőny végéről kellett rajtolnia.
Az alacsony keréknyomás nem csak a nagyobb tempóhoz kell, hanem biztonságosabb is, így már a helyszínen bejelentették az FIA ellenőrei, hogy meg fogják vizsgálni ezt a szabályt, és ha van rá mód, módosítani is szeretnék, mivel ilyen esetben ellentétes a versenyzés alapvető feltételeivel. persze ez Norbi Pole pozícióját már nem adja vissza, de legalább elindított egy folyamatot, mely a későbbiekben még előnyére válhat a mezőnynek.
Mivel a különböző módosítások a kamion építésére is vonatkozhatnak, amíg nem születnek meg a hivatalos döntések, nem lehet elkezdeni a versenykamionok fejlesztését 2015-re. Természetesen a téli átépítés már elkezdődött, első körben a kamionok szétszerelése történik, hogy mire megjönnek az új technikai kiírások, már lehessen is kezdeni az újjáépítést.

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 208 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .