Érdekességek Hírek Renault Sport

Ugratási rekord kamionnal

A Forma 1-es Lotus csapatot támogató, EMC2 informatikai megoldásokat kínáló cég reklámfilmjében látható az a bravúros kaszkadőr mutatvány, amelyben egy nyerges Renault Magnum szerelvénnyel ugratnak át egy száguldó Forma 1-es autó felett.

Fotó: EMC2

A mutatvány annyira jól sikerült a több mint 25 méteres ugratással, hogy bekerült Guinness-rekordok könyvébe is. Mivel a produkció nem volt veszélytelen, ezért a film készítői profi kaszkadőrökre bízták a munkát. A kamiont Mike Ryan vezette, aki nem csak a Volvo Hybrid versenykamionjával versenyzett, hanem a Pikes Peak-i hegyi felfutóversenyt is megjárta egy Freightlinerrel. A veterán autóversenyző kaszkadőrként szerepelt már nagy amerikai sikerfilmekben is, de igazi hírnevét a Ken Block-ot megszégyenítő drift-videókkal szerezte.

Az amerikai sztár mellé a film alkotói az orosz sztár kaszkadőrt, Martin Ivanovot szerződtette a Forma 1-es autó vezetésére. Valószínűleg a Lotus F1 Team nem engedte versenyzőinek szereplését, de a jelenet veszélyességét látva elképzelhető, hogy nem is vállalták volna.  Martin Ivanov munkásságával is gyakran találkozhattak a mozi kedvelők, még ha nem is tudták, hogy valójában Ő ült a volán mögött.

Így készült a kamionos ugratási rekordot bemutató reklámfilm >>

További képek és részletek az EMC2 oldalán >>

hungarokamion.hu
.

(Ezt a cikket 818 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .