Gazdaság Hírek Közút

Tízmilliárd forintos átcsoportosítás közúti közlekedési feladatokra

A közúti közlekedési infrastruktúrával kapcsolatos feladatok finanszírozásához szükséges 10 milliárd forint biztosítása érdekében átcsoportosít a kormány az idei költségvetési törvényben a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ javára – az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

utjavitas-m6-2012
Karbantartás az M6-os autópályán – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Engedélyezte azt is a kormány, hogy a közúti közlekedési infrastruktúra működtetésével kapcsolatos idei közútkezelői feladatok finanszírozása érdekében a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. évi, a közúthálózat fenntartását és működtetését szolgáló előirányzata terhére a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel vállalkozási szerződést kössön.

A kormányhatározat szerint az országos közúthálózaton a közhasznú üzemeltetési és karbantartási tevékenység, valamint az országos közúthálózathoz kapcsolódó útügyi műszaki-gazdasági szolgáltatások ellátásáról szóló szerződés 2015. évi forrást terhelő összege nem haladhatja meg a 21,3 milliárd forintot.

A kormány emellett megbízta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a nemzetgazdasági miniszterrel közösen tegyen javaslatot olyan modellre, amely a közúti ágazat stabil működését 2016-tól hosszú távon biztosítja, ennek határideje 2015. március 31-e.

Forrás: MTI  (gká \ gte)
.

(Ezt a cikket 132 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .