Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi közlekedési előrejelzés

A 2014. november 15. és november 16. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közlekedésben résztvevők.
ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor

Szombaton reggel párás lesz a levegő. Napközben tartósan borús, és naposabb tájak és időszakok változnak. A délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. 10 és 16 fok közötti csúcsértékekre számíthatunk.

Vasárnap délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan várható eső, záporeső. Élénk lesz a délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 12 °C körül alakul.

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

M0

Ÿ    A déli szektor szélesítése miatt az M0 autóút és az M1 autópálya csomópontjában 2014. november 5. és 2014. november 15. között a bal pályatest H2 sávjának zárása, 40 km/h sebességkorlátozás mellett (állandó tereléssel, éjszakai is).

Ÿ    Dilatáció javítás miatt a 22+100-21+300 kilométerszelvények között 2014. november 11. és 2014. november 20. közötti időben a bal pályatest H1 sávjának zárása, 80 km/h sebességkorlátozás mellett (állandó tereléssel, éjszakai is).

Ÿ    Közlekedésbiztonsági intézkedés miatt az M0 autóút és az M51 autópálya csomópontjában 2014. november 11. és 2014. november 15. közötti időben a jobb pályatest teljes zárása (állandó tereléssel, éjszakai is).

Ÿ    A zajvédő fal magasítása miatt a 45+600-46+100 kilométerszelvények között 2014. november 10. és 2014. november 16. közötti időben a bal pályatest leálló sávjának zárása, 100 km/h sebességkorlátozás mellett (állandó tereléssel, éjszaka is).

Ÿ    A felületi bevonat javítása miatt a 42. és a 60. kilométerszelvények között 2014. november 10. és 2014. november 16. közötti időben mindkét pályatesten a külső és belső sáv váltakozó zárása, 60 km/h sebességkorlátozás mellett (mobil tereléssel).

Ÿ    A felületi bevonat javítása miatt a 60. és a 72. kilométerszelvények között 2014. november 10. és 2014. november 16. közötti időben mindkét pályatesten a külső és belső sáv váltakozó zárása, 60 km/h sebességkorlátozás mellett (mobil tereléssel).

M2

Ÿ    Burkolatjavítás miatt a 38. és a 48. kilométerszelvények között 2014. november 10. és 2014. november 16-a közötti időben mindkét pályatesten sávzárás és sebességkorlátozás várható mobil tereléssel.

M30

Ÿ    Az M30-as végcsomópont építése miatt a 27+000-28+600 kilométerszelvények között 2014. augusztus 18. és 2014. november 18-a közötti időben a teljes jobb pálya zárása, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), sebességkorlátozás mellett. A forgalom a bal pályán halad mindkét irányban, 1+1-es forgalomterelés mellett.

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

A felsoroltak tájékoztató jellegűek.

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani! 

Tájékoztató

A „Kamionstop” 2014. november 15. (szombat) 22 órától 2014. november 16. (vasárnap) 22 óráig tart.

Figyelmeztetés a közlekedőknek:

A megerősödő szél ronthatja a járművek menetstabilitását, az esőtől nedves, csúszós utakon a féktávolság jelentősen megnő! A megfelelően megválasztott téli autógumikkal vészfékezés esetén jelentősen lerövidül a féktávolság, amely főleg az autópályákon nagy sebességgel való közlekedés esetén akár életet is menthet. A téli gumiabroncsok használata a csapadék kellő elvezetésével és a biztonságosabb úttartással a zord körülmények közötti egyenletes haladást biztosítja. A nyári gumi 7 °C alatt már nem teljesíti feladatát, célszerű lecserélni.

A 2014. november 14. és 16. közötti időszakban a határforgalom alakulásával kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk:

A november 4. és március 1. közötti időszakban a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló 190/2008 (VII.29.) kormányrendelet alapján a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló jogszabályban meghatározott, a legalább 7-es (EURO 3-as) környezetvédelmi osztály besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsikra nem vonatkozik az úgynevezett kamionstop. Ez lehetővé teszi a járművek folyamatos ki és beléptetését és elősegíti, hogy kevésbé alakulhassanak ki torlódások a teherforgalomban a közúti határátkelőhelyeken.

Az Ukrajnába történő be- és kiutazással kapcsolatos tanácsok, információk továbbra is a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon olvashatóak.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

 Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen péntek délután kell megnövekedett forgalommal számolni a kilépő személyforgalomban, amely 15-30 percnél nagyobb várakozás kialakulását várhatóan nem eredményezi. A hétvégén mindkét nap délelőtt ki-, míg délután belépő irányban számolhatunk élénkebb forgalommal, ami akár 15-30 perc várakozást is előidézhet a személyforgalomban. Vasárnap a belépő irányban déltől estig kell várakozás kialakulásával számolni, amely elérheti a 30-60 percet.

A teherforgalomban a be-és kilépő irányokban lehet várakozás kialakulásával számolni a hétvégén a kamionstop időszakát kivéve, amelynek mértéke a 30 percet várhatóan nem haladja meg.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban a kamionstop időszakát kivéve a kilépő irányban akár 30-120 perc, belépő irányban 60-120 perc várakozási idő kialakulásával kell számolni.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban, pénteken kora délutántól késő estig a kilépő irányban várható megnövekedett forgalom, melynek következtében akár 30-60 perc lehet a várakozás. A belépő irányban vasárnap déltől estig lehet számolni várakozás kialakulásával, amelynek mértéke időnként elérheti a 60-120 percet is.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban péntektől estig a kilépő irányban 30-60 perc, vasárnap 22 óra után belépő irányban 30-60 perc várakozási idő kialakulásával kell számolni.

Ásotthalom közúti határátkelőhelyen, a hét minden napján 15-30 perc várakozással lehet számolni személyforgalomban az átkelőhely megnyitása után reggel a belépő irányban és a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Békés megye

A teherforgalomban Gyula közúti határátkelőhelyen alakulhat ki várakozás – a hétvégi kamionstop időszakát kivéve – melynek mértéke elérheti a 60-120 percet.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban 15-én szombaton 15 óra és 23 óra között kilépő irányban, november 16-án vasárnap 20 óra és hétfő 12 óra között belépő irányban 60 perc várakozás alakulhat ki.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni főként vasárnap déltől hétfő hajnalig, amely a 60-120 percet is elérheti a kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás kilépő irányban várható, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával lehet számolni a hétvégén a személyfogalomban napközben be- és kilépő irányban, melynek mértéke várhatóan 30-60 perc lehet.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 7 óra és 19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet, továbbá a 8 óra 16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A két átkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően, akár 30 perc várakozással is lehet számolni.

Az utasoknak javasoljuk, hogy tájékozódjanak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására és a szükséges kapacitással fognak üzemelni. Amennyiben a forgalom nagysága indokolja, ideiglenes forgalmi rend kialakítására kerülhet sor a várakozások csökkentése érdekében.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 423 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .