Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi közlekedési előrejelzés

A 2014. november 7. és november 9. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közlekedésben résztvevők.

2489 Autopalyan H.Szabo Sandor felvetele
H. Szabó Sándor felvétele

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor. Néhol (főleg az ország középső részén) jelentős mennyiségű eső is eshet. A borongós idő hatására gyengül a nappali felmelegedés, csak 10 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk délután. Vasárnap a déli órákig marad az erősen felhős, borús idő. Főleg a keleti tájakon lehet még eső, záporeső. Délután nyugat felől csökken a felhőzet és egyre többfelé süt ki a nap.

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

M0

  • A 29+000-42+000 kilométerszelvények között 2014. november 3. és 2014. november 9. között mindkét pályatesten burkolatjel festés miatt a H1 és a H2 sávok váltakozó zárására kerül sor, mobil tereléssel 60/80 km/h sebességkorlátozás mellett;
  • A 29+000-42+000 kilométerszelvények között 2014. november 3. és 2014. november 9. között  mindkét pályatesten hézagkiöntés miatt a H1 és a H2 sávok váltakozó zárására kerül sor, mobil tereléssel 60/80 km/h sebességkorlátozás mellett;

M30

  • A 27+000-28+600 kilométerszelvények között a 2014. augusztus 18-án kezdődött terelés még tart, a teljes jobb pálya zárására kerül sor kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80/60/40 km/h sebességkorlátozás mellett az M30 végcsomópont építése miatt. A forgalom a bal pályán halad mindkét irányban, 1+1-es forgalomterelés mellett;

M43

  • A 20+000-27+000 kilométerszelvények között 2014. november 3. és 2014. november 9. között a bal pályatesten az elválasztó sávot borító burkolatok tisztítása miatt a H2 sávon lesz terelés;

M5

  • A 63-59 kilométerszelvények között a bal pályatesten burkolatfelújítás miatt a haladó és a leállósáv zárására kerül sor, kiépített fix tereléssel, 60 km/h sebességkorlátozás mellett, a forgalom csak az előző sávon haladhat;

M7

  • Az 59+700-59+200 kilométerszelvények között 2014. november 8-án 7 óra és 17 óra között a bal pályatesten nagyfelületű burkolathibák javítása miatt a H1-H2 sáv zárására kerül sor, mobil tereléssel 80 km/h sebességkorlátozás mellett;

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

A felsoroltak tájékoztató jellegűek: Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket!

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani! 

Tájékoztató

A „Kamionstop” 2014. november 8. (szombat) 22 órától 2014. november 8. (vasárnap) 22  óráig tart.

A hétvégén esőtől nedves, csúszós utakra lehet számítani, s tisztában kell lenni azzal, hogy ilyenkor a féktávolság is jelentősen megnő, a megerősödő szél pedig ronthatja a járművek menetstabilitását!

Vezessenek óvatosan!

A 2014. november 7. és 9. közötti időszakban a határforgalom alakulásával kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk:

A november 4. és március 1. közötti időszakban a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló 190/2008 (VII.29.) kormányrendelet alapján a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló jogszabályban meghatározott, a legalább 7-es (EURO 3-as) környezetvédelmi osztály besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsikra nem vonatkozik az úgynevezett kamionstop. Ez lehetővé teszi a járművek folyamatos ki és beléptetését és elősegíti, hogy kevésbé alakulhassanak ki torlódások a teherforgalomban a közúti határátkelőhelyeken.

Az Ukrajnába történő be-és kiutazással kapcsolatos tanácsok, információk továbbra is a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon olvashatóak.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen péntek délután kell megnövekedett forgalommal számolni a kilépő személyforgalomban, amely 15-30 percnél nagyobb várakozás kialakulását várhatóan nem eredményezi. A hétvégén mindkét nap délelőtt ki-, míg délután belépő irányban számolhatunk élénkebb forgalommal, ami akár 15-30 perc várakozást is előidézhet a személyforgalomban. Vasárnap a belépő irányban déltől estig kell várakozás kialakulásával számolni, amely elérheti a 30-60 percet.

A teherforgalomban a be-és kilépő irányokban lehet várakozás kialakulásával számolni a hétvégén a kamionstop időszakát kivéve, amelynek mértéke a 30 percet várhatóan nem haladja meg.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban a kamion stop időszakát kivéve a kilépő irányban akár 30-120 perc, belépő irányban 60-120 perc várakozási idő kialakulásával kell számolni.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban, pénteken kora délutántól késő estig a kilépő irányban várható megnövekedett forgalom, melynek következtében akár 30-60 perc lehet a várakozás. A belépő irányban vasárnap déltől estig lehet számolni várakozás kialakulásával, amelynek mértéke időnként elérheti a 60-120 percet is.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban péntektől estig a kilépő irányban 30-60 perc, vasárnap 22 óra után belépő irányban 30-60 perc várakozási idő kialakulásával kell számolni.

Ásotthalom közúti határátkelőhelyen, a hét minden napján 15-30 perc várakozással lehet számolni személyforgalomban az átkelőhely megnyitása után reggel a belépő irányban és a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Békés megye

A teherforgalomban Gyula közúti határátkelőhelyen alakulhat ki várakozás – a hétvégi kamionstop időszakát kivéve – melynek mértéke elérheti a 60-120 percet is.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban 7-én pénteken és 8-án szombaton 12 és 22 óra között 60 perc várakozás alakulhat ki, a kilépő irányban. November 9-én Vasárnap 23 órától, 10-én hétfőn, 12 óráig a be- és kilépő irányban 60 perc várakozás alakulhat ki teherforgalomban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni főként vasárnap déltől hétfő hajnalig, amely a 60-120 percet is elérheti a kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás kilépő irányban várható, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával lehet számolni a hétvégén a személyfogalomban napközben be- és kilépő irányban, melynek mértéke várhatóan 30-60 perc lehet.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 7 óra és 19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet, továbbá a 8 óra 16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A két átkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően, akár 30 perc várakozással is lehet számolni.

Az utasoknak javasoljuk, hogy tájékozódjanak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására és a szükséges kapacitással fognak üzemelni. Amennyiben a forgalom nagysága indokolja, ideiglenes forgalmi rend kialakítására kerülhet sor a várakozások csökkentése érdekében.

ORFK Kommunikációs Szolgálat
.
Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 471 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .