Gazdaság Hírek Útdíj

OGY – Amnesztia a fuvarozóknak

A képviselők két közlekedési tárgyú törvény módosításával kezdték meg az Országgyűlés hétfői ülését: először rövid vita bontakozott ki az útdíj-fizetési rendszer módosításával kapcsolatos bizottsági jelentésekről és az összegző módosító javaslatról.

Egy kamionsofőrök viszonylati jegyet vásárol az e-útdíj megfizetésére Budapesten az Ócsai út egyik benzinkútjánál lévő terminálnál 2013. július 1-jén. Használatarányos útdíjat (e-útdíjat) kell fizetni a magyar gyorsforgalmi és főutakon a 3,5 tonnánál nehezebb teherautóknak július 1-jétől. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Egy kamionsofőrök viszonylati jegyet vásárol az e-útdíj megfizetésére Budapesten az Ócsai út egyik benzinkútjánál lévő terminálnál 2013. július 1-jén. Használatarányos útdíjat (e-útdíjat) kell fizetni a magyar gyorsforgalmi és főutakon a 3,5 tonnánál nehezebb teherautóknak 2013 július 1-jétől.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A módosítás lényege, hogy azok fuvarozók, akik utólag fizették meg az úthasználati díjat, vagy eltértek az adott útvonalról, visszakaphatják a befizetett büntetést. A képviselőcsoportok mindegyike egyetértett az összegző módosító javaslattal, amely pontosításokat tartalmaz.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 246 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .