Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

A földön és a levegőből is ellenőriztek

Gödöllőn és Nagykátán a falopások és egyéb vagyon elleni bűncselekmények felderítése érdekében, míg Dunakeszin a körözött gépjárművek, veszélyes szállítmányok és az illegális migráció kiszűrése céljából akcióztak a rendőrök.

Fotó: Police.hu

A Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai – polgárőrök, erdészek, mezőőrök, vadászok és a közterület- felügyelők részvételével – tartottak ellenőrzést 2014. október 16-án. Az akció célja a külterületeken elkövetett falopások, terménylopások és egyéb vagyon elleni bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint az elkövetett jogsértések felderítése, a tettesek azonosítása és elfogása volt. A gödöllői rendőrök és a társszervek munkáját segítette a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnokság két munkatársa, akik helikopterről figyelték az erdős területeket és azonnal jelezték a földön ellenőrzést végző kollégáiknak, ha jogsértést észleltek. Az akció időtartama alatt a rendőrök összesen 72 gépjárművet és 86 személyt ellenőriztek, 13 esetben helyszíni bírságot szabtak ki és 2 személy ellen szabálysértési feljelentést tettek. Két főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, egy személyt pedig az ellene kiadott elfogatóparancs alapján fogtak el.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság illetékességi területén és az M2-es autóúton másnap – 2014. október 17-én – 9 órától 17 óráig zajlott fokozott ellenőrzés, melynek célja a veszélyes szállítmányok ellenőrzése, valamint a körözött járművek és az illegális migráció kiszűrése volt. A rendőrök a járművek esetében megvizsgálták a műszaki állapotot és az okmányok érvényességét is. Az ellenőrzésben a Dunakeszi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi- és Közlekedésrendészeti Osztálya, a Fóti- és a Gödi Rendőrőrs munkatársai, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint polgárőrök és közterület- felügyelők vettek részt. Az ellenőrzés időtartama alatt 8238 gépjárművet ellenőriztek a rendőrök és a társhatóságok munkatársai, 25 esetben helyszíni bírságot és 3 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, 21 személy ellen szabálysértési feljelentés tettek. Egy személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt fogtak el a járőrök.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság 1 gépjárművet soron kívül műszaki ellenőrzésre rendelt be és a 18 esetben elvégzett tengelysúly mérésből 1 járműnél találtak szabálytalanságot. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a nap folyamán 12 jelölt és 67 jelöletlen ADR szállítmányt ellenőrzött. Ezek közül 7 szállítmány vonatkozásában eljárást indítottak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai nyomkövető ellenőrzéseket hajtottak végre, melynek során egy édességszállítmány miatt indítanak a későbbiekben eljárást. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 43 gépjárművet ellenőrzött, jogsértést nem tártak fel.

A Nagykátai Rendőrkapitányság illetékességi területén – 2014. október 17-én – megtartott akció célja a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése, az őszi-téli időszakban jellemző falopások felderítése és visszaszorítása, a tettesek azonosítása és elfogása, valamint a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele volt.

A rendőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adóigazgatóság munkatársaival közösen ellenőrizték a legális és illegális színesfém átvevő helyeket. Munkájukat erdészek és vadászok is segítették.

Az ellenőrzésben résztvevők 10 személy ellen szabálysértési feljelentést tettek, 8 esetben helyszíni bírságot szabtak ki. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai összesen 4 telephelyet ellenőriztek és több esetben találtak szabálytalanságot, melyek vonatkozásában a későbbiekben eljárást indítanak.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás és további fotók: Police.hu
.

(Ezt a cikket 210 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .