A 2014. október 18. és október 19. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.
H. Szabó Sándor felvétele
H. Szabó Sándor felvétele

Szombatra mindenütt megszűnik a csapadék és ismét a napsütés kerül előtérbe, bár időnként még kisebb felhők zavarhatják a napos időszakokat. Délután 16-20 fok köré melegedhet a levegő.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, csak kevés felhő lehet az égen, csapadék pedig egyáltalán nem várható. Reggel a völgyekben hidegebb lehet az idő, de napközben 17-21°C közé melegszik a levegő. Északnyugaton feltámadhat a délies szél, a széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását (forrás: www.idokep.hu).

M0

A 46+100-45+600 km szelvények között a bal pályatesten 2014. október 13-24. között zajvédőfal átépítés miatt a leálló sáv le van zárva kiépített fix tereléssel (éjszaka is);

A 42-60 km szelvények között mindkét pályatesten 2014. október 13-19. között felületi bevonat javítása miatt a külső és a belső sáv váltakozó zárására kerül sor mobil tereléssel 60 km/h sebességkorlátozás mellett;

A 60-72 km szelvények között mindkét pályatesten 2014. október 13-19. között felületi bevonat javítása miatt a külső és a belső sáv váltakozó zárására kerül sor mobil tereléssel 60 km/h sebességkorlátozás mellett;

M1

A 12+500-66+500 km szelvények között mindkét pályatesten 2014. október 16-18. között burkolatjavítás miatt a haladó sáv zárására kerül sor mobil tereléssel 80 km/h sebességkorlátozás mellett.

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

A felsoroltak tájékoztató jellegűek, kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket!

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani!

Tájékoztató

A „Kamionstop” 2014. október 18. (szombat) 22 órától október 19. (vasárnap) 22 óráig tart.

Türelmesen és körültekintően vezessenek! Biztonságos és balesetmentes közlekedést!

Az Ukrajnába történő be- és kiutazással kapcsolatos tanácsok, információk továbbra is a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján, a „konzuliszolgalat.kormany.hu” oldalon olvashatóak.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen péntek este, valamint szombat délelőtt kell megnövekedett forgalommal számolni a kilépő személyforgalomban, amely 15-30 percnél nagyobb várakozás kialakulását várhatóan nem eredményezi. Szombaton délelőtt ki-, míg délután belépő irányban számolhatunk élénkebb forgalommal, ami akár 15-30 perc várakozást is előidézhet a személyfogalomban. Vasárnap a belépő irányban déltől estig kell várakozás kialakulásával számolni, amely elérheti a 30-60 percet.

A teherforgalomban a be- és kilépő irányokban lehet várakozás kialakulásával számolni a hétvégén a kamionstop időszakát kivéve, amelynek mértéke a 30-60 percet várhatóan nem haladja meg.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban a kamion stop időszakát kivéve a kilépő irányban 30-120 perc, belépő irányban 60-120 perc várakozási idő kialakulásával kell számolni.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban, pénteken kora délutántól késő estig a kilépő irányban várható megnövekedett forgalom, melynek következtében akár 30-60 perc lehet a várakozás. Szombaton délelőtt ki-, míg délután belépő irányban számolhatunk élénkebb forgalommal, ami akár 15-30 perc várakozást is előidézhet a személyfogalomban.   A belépő irányban vasárnap déltől estig lehet számolni várakozás kialakulásával, amelynek mértéke időnként elérheti a 60 percet is.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban péntektől szombat estig a kilépő irányba 60 perc, vasárnap 22 óra után belépő irányba 60 perc várakozási idő kialakulásával kell számolni.

Ásotthalom közúti határátkelőhelyen, a hét minden napján 15-30 perc várakozással lehet számolni személyforgalomban az átkelőhely megnyitása után reggel a belépő irányban és a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Békés megye

A teherforgalomban Gyula közúti határátkelőhelyen a kilépő irányba alakulhat ki várakozás a hétvégén – a hétvégi kamionstop időszakát kivéve -, melynek mértéke elérheti a 60-120 percet is. A hétvégét követően pedig belépő irányba kell számolni várakozás kialakulásával, melynek mértéke szintén elérheti a 60-120 percet is.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen a ki-, és belépő teherforgalomban szombaton, 18-án 12 óra és 22 óra között 60 perc várakozás alakulhat ki. Hétfőn, október 20-án 6 órától 10 óráig kilépő irányba, míg vasárnap 19-én 20 órától 20-án hétfőn 9 óráig a belépő irányba 60 perc várakozás alakulhat ki teherforgalomban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni főként vasárnap déltől hétfő hajnalig, amely a 60-120 percet is elérheti a kilépő irányba a buszforgalom élénkülése miatt. Szintén várakozás kialakulásával lehet számolni a személyfogalomban belépő irányban a jövő héten szerda estétől péntek reggelig, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás kilépő irányba várható, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával lehet számolni a hétvégén a személyfogalomban napközben be- és kilépő irányba, melynek mértéke várhatóan 30-60 perc lehet.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 7 óra és 19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8 óra és 16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A két átkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően, akár 30 perc várakozással is lehet számolni.

Az utasoknak javasoljuk, hogy tájékozódjanak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására és a szükséges kapacitással fognak üzemelni. Amennyiben a forgalom nagysága indokolja, ideiglenes forgalmi rend kialakítására kerülhet sor a várakozások csökkentése érdekében.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 513 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?