Másfél millió kilométer után is kicsattanó formában

Nemrég egy igen különleges kis összejövetelnek adott helyszínt a Scania Hungária Kft. budapesti márkaszervize. A Ronix Trans Kft. tulajdonosai a műhely csapatával közösen azt ünnepelték, hogy legidősebb Scania R 420 nyerges vontatójuk futásteljesítménye elérte a másfél millió kilométert, és a jármű még mindig abszolút megbízhatóan, gazdaságosan lát el nemzetközi fuvarfeladatokat. Ebben persze a szakszerű karbantartásnak is nagy szerep jut.

Szemmel láthatóan is kiváló állapotnak örvend a Ronix Trans Kft. másfél millió kilométert futott Scania R 420 vontatója.
Szemmel láthatóan is kiváló állapotnak örvend a Ronix Trans Kft. másfél millió kilométert futott Scania R 420 vontatója.

Tesztjárműként kezdte
A Ronix Trans Kft. és a Scania kapcsolata 2005-ben kezdődött egy tesztjármű kipróbálásával. Az R 420 Highline vontató üzemanyag-fogyasztásával és műszaki tartalmával is meggyőzte a cég tulajdonosait, akik egyébként is már sok jót hallottak szakmai körökben a Scaniák megbízhatóságáról. Mindezek alapján a vállalkozás 2006-ban a kipróbált tesztjárművel együtt tíz új Scania R 420 Highline vontatót szerzett be. Történetesen éppen ez az egykori demo vontató érte el az ünneplésre okot adó jubileumi futásteljesítményt.

Megelőző jelleggel
A cégvezetés kiemelt figyelmet fordít a tehergépkocsik kiváló műszaki állapotának fenntartására. „Nekünk a megbízhatóság rendkívül fontos szempont, mivel például Spanyolországban vagy Angliában igen költséges lehet a műszaki mentés.” – mondta Chorendzsák Attila, a Ronix Trans Kft. egyik tulajdonosa.

A Ronix Trans Kft. két tulajdonosa – Chorendzsák Attila (bal oldalon) és Füle László (jobb oldalon) – reméli, hogy a kétmillió kilométeres futásteljesítményt is eléri náluk a Scania R 420 vontató.

A cég vezetői minden karbantartást, illetve javítást a Scania budapesti márkaszervizében végeztetnek el, és mivel ez tökéletes megoldás nekik, nem is tartanak fenn saját műhelyt. Sőt, a gyártó által javasolt technológiai előírásokat is betartják, tehát az egyes alkatrészeket akkor is kicseréltetik az ajánlásban megadott futásteljesítmény elérésekor, ha azok még megfelelően működnek.

„Ez számunkra megtérül, hiszen Scaniáink nem robbannak le út közben. Ahogy az élő példa mutatja, még másfél millió kilométer után is ugyanolyan megbízhatósággal indulnak el például Angliába, mint a jóval kevesebbet futott példányok.” – fejtette ki Chorendzsák Attila.

Használtat is bátran vesznek
„Az évek során nagyon jó kapcsolatunk alakult ki a budapesti márkaszervizzel. Teljes mértékben elégedett vagyunk a műhely szakmai felkészültségével, ügyfélközpontú hozzáállásával, segítőkészségével és a rugalmas nyitva tartással. Mindig úgy érezzük, hogy ez a szerviz valóban szolgáltat.” – magyarázta Füle László, a cég másik tulajdonosa.

Az ünnepléshez torta is járt, az eseményhez méltó díszítéssel.

Ezzel a háttérrel és tapasztalattal a Ronix Trans Kft. vezetői nyugodt szívvel megvesznek olykor 700-800 ezer kilométert futott használt Scaniákat, mivel tudják, hogy ezek is még sokáig megbízhatóan üzemeltethetők. Idén öt használt Scania mega vontató beszerzését tervezik. Jövőre pedig lejár tíz más márkájú vontató finanszírozása, és ezeket jó eséllyel már új, Euro 6-os Scaniák válthatják majd fel.

A Ronix Transról
Közel 25 éve üzlettársak Füle László és Chorendzsák Attila. Eleinte 1990 és 1998 között autóbusz-üzemeltetéssel foglalkoztak, majd 1998 végén négy nyerges szerelvénnyel megalapították a Ronix Trans Kft.-t, amelynek fő profilja nemzetközi fuvarozás. A ceglédi vállalkozás hazánk európai uniós csatlakozása után lendült fel erősebben, és jelenleg már 42 nyerges szerelvényt üzemeltet. Az évente közel hatmillió kilométert futó járműparkban 29 Scania vontató dolgozik. Ezek főként gumiabroncsot szállítanak Magyarországról elsősorban Angliába, Németországba, Franciaországba, Hollandiába, Olaszországba és Spanyolországba, ugyanis a hetven főt alkalmazó vállalkozás öt éve a Michelin tendergyőztes fuvarozója.

Forrás: Scania

(Ezt a cikket 819 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?