Gazdaság Hírek Közút

Seszták: jövő héten átadják az M3-as autópálya új szakaszát

Jövő héten átadják az M3-as autópálya új, Vásárosnaményig tartó szakaszát – közölte Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Nyíregyházát nyugatról elkerülő út műszaki átadásán csütörtökön.

 Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere (b), Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter (b2), Kozma Péter, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott (b3), Vinnai Győző (b4) és Petneházy Attila (j3) fideszes országgyűlési képviselők, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnöke (j2) és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője (j) a Nyíregyházát nyugatról elkerülő útszakasz műszaki átadás-átvételén 2014. október 2-án. Az M3-as autópálya új csomópontját és a Nyíregyházát nyugatról elkerülő útszakaszt az autósok egy hónap múlva vehetik birtokba. Fotó: Balázs Attila MTI Fotó: Balázs Attila
Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere (b), Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter (b2), Kozma Péter, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott (b3), Vinnai Győző (b4) és Petneházy Attila (j3) fideszes országgyűlési képviselők, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnöke (j2) és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője (j) a Nyíregyházát nyugatról elkerülő útszakasz műszaki átadás-átvételén 2014. október 2-án.  Fotó: Balázs Attila

A miniszter az átadáson újságíróknak elmondta: az új kormány első ülésén született döntés arról, hogy Vásárosnaménytól Záhonyig is kétszer két sávos új gyorsforgalmi út fog épülni, amelynek tervezése hamarosan elkezdődik.

Seszták Miklós hangsúlyozta: az itt élőknek nagyon fontos a romániai, illetve erdélyi rácsatlakozás az M3-as sztrádára. Reményeik szerint a kormányzati ciklus végén pontosan meg lehet majd mondani, mikor érheti el az autópálya az országhatárt – tette hozzá.

A 3,45 milliárd forintból, hazai és uniós támogatásból megépült, 2,2 kilométer hosszú kétszer egy sávos nyíregyházi nyugati elkerülő úttal kapcsolatban Seszták Miklós elmondta, az útszakasz legalább 10-15 ezer helyi lakos életét könnyíti meg, a beruházás folytatásaként pedig jövő őszre készülhet el a nyugati elkerülő Tiszavasvári útig tartó újabb szakasza.

A Nyíregyházát nyugatról elkerülő útszakasz és a csomópont a műszaki átadás-átvétel idején 2014. október 2-án. Az M3-as autópálya új csomópontját és az új útszakaszt az autósok egy hónap múlva vehetik birtokba. MTI Fotó: Balázs Attila
A Nyíregyházát nyugatról elkerülő útszakasz és a csomópont a műszaki átadás-átvétel idején 2014. október 2-án. Az M3-as autópálya új csomópontját és az új útszakaszt az autósok egy hónap múlva vehetik birtokba. MTI Fotó: Balázs Attila

Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere megköszönte a kormány támogatását, egyben emlékeztetett arra, hogy már régen felmerült az elkerülő építése. Az előző városvezetés azonban 2009-ben 2025-re tolta ki a beruházás kivitelezését, a Fidesz-kormány ezt az időpontot hozta tíz évvel előbbre – hangsúlyozta.

A megyeszékhely szempontjából kiemelt jelentőségű ez a fejlesztés, mivel a város új iparfejlesztési területe közvetlen összeköttetést kap az M3-as autópályával – fogalmazott a városvezető.

Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, a Kálmánházi úttól az M3-as autópályáig tartó elkerülőt október folyamán vehetik birtokba a közlekedők. Tájékoztatása szerint kiírták az útszakasz folytatásának, a Kálmánházi út és a 36-os főút közötti szakasz kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást, az ajánlatok beérkeztek, eredményes közbeszerzés esetén pedig még ebben az évben megkötheti a szerződést a nyertes kivitelezővel a NIF.

A 4,4 kilométer hosszú útszakasz 2015. októberére készülhet el – tette hozzá Loppert Dániel.

Forrás: MTI  (hvzs \ gfp)
.

(Ezt a cikket 271 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .