Busz hírek Hírek Kiállítások Külföld Márkahírek Rendezvények Scania

A Scania buszai az IAA kiállításon

Fenntarható megoldások páratlan üzemeltetési gazdaságossággal

Mindamellett, hogy teljessé vált a buszok számára kínált Euro 6 motorpaletta, a Scania a környezetvédelmi kérdéseket szem előtt tartva, a piac legszélesebb bioüzemanyagokkal működő motorkínálatát biztosítja az üzemeltetőknek. A rendkívül sokoldalú termékválaszték nagyfokú rugalmasságot nyújt az ügyfeleknek, akik így a járműveket teljesen saját üzemeltetési körülményeikre szabhatják, miközben azok üzemgazdaságossága mellett a környezetre gyakorolt hatásuk is elenyésző lesz.

Scania Citywide LF Gázüzem Fotó: Scania

A Scaniát már régóta olyan gyártónak ismerik, aki mind az ügyfelek, mind az utasok környezetkímélőbb járművek iránti igényeinek megfelelő termékekkel lép a piacra. A járműveknek nem csak az üzemanyag-fogyasztása kisebb, de a kereskedelmi forgalomban kapható összes alternatív üzemanyaggal is üzemeltethetők.

Az új hibrid Scania Citywide LE bemutatásával a Scania újabb lépést tesz a szén-dioxid kibocsátás mérséklése felé, hiszen jelenleg ez az egyetlen biodízellel is működő hibrid busz. A busz városi és elővárosi szállítási feladatok megoldására ideális, maximális sebessége 100 km/h.

Scania Citywide LE 6×2*4, hibrid busz kormányzott hátsó tengellyel, Södertälje központjában, Svédországban. Fotó: Dan Boman

Scania Citywide LE 6×2*4, hibrid busz kormányzott hátsó tengellyel, Södertälje központjában, Svédországban.

„Az autóbusz-üzletág kiemelkedően költség-érzékeny, ráadásul a termékeknek szigorú környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelniük.” – mondta Klas Dahlberg, a Scania autóbuszokért felelős alelnöke. „Mi mindkét tényezőt figyelembe véve alkottunk meg buszainkat.”

A Scania Citywide termékcsalád széles választékából az ügyfelek minden igényükre találhatnak megoldást. A buszok 10,9 métertől 18,1 méteres hosszig állnak rendelkezésre, 250-360 lóerős motorral. A 320 és 360 lóerős motorok alkalmasak biodízellel történő üzemeltetésre, míg 280 és 320 lóerős gázüzemű változatok is rendelhetőek. Mindemellett a 18,1 méteres csuklós kivitelt átalakították, így már az is működhet gázüzeműként.

Scania Citywide LE 6×2, hibrid busz kormányzott hátsó tengellyel. Ajtóképlet: 1-1-1 Hosszúság: 14,8 m Södertälje, Svédország Fotó: Dan Boman

A Scania OmniExpress 3.60 kényelmes, tágas, távolsági és turista üzemeltetésre szabott autóbusz. Az ügyfelek 10,9 és 15 méteres hossz között, illetve a 250-490 lóerős tartományban hét különböző motor közül választhatnak. A 320, 450 és 490 lóerős motorok biodízellel is üzemeltethetők, míg a gáz üzemanyagot használó ügyfelek a 280 és 320 lóerős motorokat választhatják.

A különjáratként kiemelkedő üzemidőt biztosító Scania Touring HD 12 és 13,7 méter között három méretben rendelhető. Az üzemeltetők a 360, 410 és 450 lóerős motorok közül választhatnak, amelyek közül az utóbbi biodízel-üzemre is képes. Az új, kéttengelyes, 12,9 méter hosszú változat kiemelkedő kényelmet biztosít, anélkül, hogy a környezetvédelem terén elért eredményeket befolyásolná. Nagyobb utaskapacitásával és a kerekesszékek számára beépített lifttel az üzemeltetők még nagyobb rugalmasságot kapnak.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 206 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro