Balesetek Busz hírek Hírek Közút

Nem talált hiányosságot a közlekedési hatóság a román busz balesetének helyszínén

Helyszíni felülvizsgálatot tartott a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége és a Magyar Közút NpZrt. megyei igazgatósága a román busz hétfői balesetének helyszínén, a makói elkerülőút csomópontjánál, érdemi hiányosságot nem találtak – tájékoztatta a kormányhivatal szóvivője az MTI-t.

Az út menti árokba fúródott, oldalára borult román rendszámú autóbusz mellett dolgoznak tűzoltók és mentők az M43-as autópálya földeáki lehajtójánál 2014. szeptember 22-én. A makói elkerülőút körforgalmában történt buszbaleset helyszínéről tizenhárom embert vittek kórházba a mentők, az elsődleges adatok szerint közülük ketten sérültek meg súlyosan. MTI Fotó: Donka Ferenc
Az út menti árokba fúródott, román rendszámú autóbusz mellett dolgoznak tűzoltók és mentők az M43-as autópálya földeáki lehajtójánál 2014. szeptember 22-én. MTI Fotó: Donka Ferenc

Varga Márta közölte, hogy a szakemberek a táblákban, burkolati jelekben, egyéb forgalomtechnikai elemekben, a burkolat állapotában nem találtak érdemi hiányosságot, amelyre a baleset visszavezethető lenne.

A balesetet nagy valószínűséggel a sebesség nem megfelelő megválasztása okozta, és a látási viszonyokat köd is nehezíthette. Emiatt történhetett, hogy az autóbusz vezetője a körforgalom szabályosan kialakított íveit nem tudta bevenni, és a külső íven, átszakítva a szalagkorlátot, árokba zuhant – áll a közleményben.

Oldalára borult román rendszámú autóbusz az út menti árokban az M43-as autópálya földeáki lehajtójánál 2014. szeptember 22-én. A makói elkerülőút körforgalmában történt buszbaleset helyszínéről tizenhárom embert vittek kórházba a mentők, az elsődleges adatok szerint közülük ketten sérültek meg súlyosan. MTI Fotó: Donka Ferenc
A makói elkerülőút körforgalmában történt buszbaleset helyszínéről tizenhárom embert vittek kórházba a mentők, az elsődleges adatok szerint közülük ketten sérültek meg súlyosan. MTI Fotó: Donka Ferenc

A helyszíni szemle tapasztalatai alapján arról döntött a hatóság, hogy kéri a közútkezelőtől a csomópont előtt mindkét főúti irányból – az M43-as autópályáról letérők és a Nagylak felől az autópályára érkezők részére – kihelyezett szabályos és jelenleg is jól látható “60km/h-s sebességkorlátozás” és a körforgalomra figyelmeztető táblák új, sárga hátterű kiemelését és az útpálya bal oldalán történő megismétlését.

A baleset sérültjei közül jelenleg öt embert ápolnak a szegedi traumatológiai klinikán, ők jól vannak – közölte korábban Süveges Gábor tanszékvezető főorvos.

Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a busz sértetlen utasaiért hétfőn este mentesítő busz érkezett, és folytatták útjukat Romániába.

Forrás: MTI  (bkzg \ blz)
.

(Ezt a cikket 226 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!