DAF Flotta Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

Újabb ezer DAF vontatót vásárol a Waberer’s

Ezer új DAF vontatóval frissíti flottáját a Waberer’s International Zrt., a beszerzésről szóló megállapodást a hannoveri IAA nemzetközi haszongépjármű vásáron írta alá Wáberer György, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója és Ron Bonsen, a DAF kereskedelemért felelős igazgatósági tagja – közölte a magyar fuvarozó társaság kedden az MTI-vel.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) átad egy jelképes indítókulcsot Király László gépkocsivezetőnek Budapesten, a Waberer's International Zrt. ötszáz új nyerges vontatójának átadásán 2014. március 26-án. Jobbra Wáberer György, a cég elnök-vezérigazgatója. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor miniszterelnök (j2) átad egy jelképes indítókulcsot Király László gépkocsivezetőnek Budapesten, a Waberer’s International Zrt. ötszáz új nyerges vontatójának átadásán 2014. március 26-án. Jobbra Wáberer György, a cég elnök-vezérigazgatója. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A szerződés értéke megközelíti a 25 milliárd forintot. A járművek folyamatos szállítása 2015 első félévében fejeződik be. A beszerzés eredményeként a 3300 egységből álló Waberer’s flotta csaknem fele már DAF gyártmányú lesz. A közlemény idézi Wáberer Györgyöt, aki a járművek megbízhatóságával, magas minőségével és alacsony karbantartási költségeivel indokolta a vásárlást.

A Waberer’s szerelvényei – átlagosan – 1500 kilométer távolságra juttatják el a megbízók áruit. A gépkocsivezetők számára ezért fontos a vezetőfülke komfortja. A holland DAF vontatók minden szükséges kényelmi berendezéssel, egyebek között állóklímával felszereltek. A legszigorúbb környezetvédelmi normáknak megfelelő vontatók 100 kilométerre vetített üzemanyag-fogyasztása az idei első félévben csaknem 3 százalékkal csökkent a megelőző év azonos időszakához képest.

Mivel a Waberer’s kamionok évente mintegy 500 millió kilométert tesznek meg Európa útjain, az ökológiai lábnyomuk csökkentésére tett erőfeszítések hatása – a több millió liter el nem égetett gázolaj és sok tízezer tonna üvegházhatású gáz kibocsátásának megtakarításában – is tetten érhető a közlemény szerint.

Forrás: MTI  (ghg \ gfp)
.

(Ezt a cikket 886 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .