A Borsodnádasd-Mónosbél összekötő út két szakasza is megújulhatott uniós támogatással

A Borsodnádasd-Mónosbél összekötő út két szakasza újulhatott meg az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében Heves megyében. Az összesen mintegy 660 millió forint uniós támogatással megvalósuló beruházás során az út csaknem 8 kilométeren vált európai színvonalúvá.
Illusztráció Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Regionális Operatív Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben összesen több mint 247 kilométert érintő beruházást hajt végre. Az országos programon belül Heves megyében a folyamatban lévő európai uniós akciótervben 2013-ban csaknem 920 millió forint értékben, több mint 6 kilométernyi út felújítása valósult meg, míg az idei évben több mint 12,4 kilométeren zajlanak a munkálatok megközelítőleg 1,1 milliárd forint támogatásból. A Borsodnádasd-Mónosbél összekötő út 5, illetve 3 kilométeres szakaszának rekonstrukciójára 404, illetve 257 millió forint, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás állt a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. rendelkezésére.

Még áprilisban indult el a 2507 jelű összekötő út mintegy 5 kilométeres szakaszának felújítása, ezt követően júniusban kezdődhetett el az út egy újabb, 3 kilométeres hosszának rekonstrukciója Balaton település átkelési szakaszán. A közbeszerzési eljárás lefolytatása után kiválasztott kivitelező mindkét beruházás során felújította a burkolatot, javította a pályahibákat, valamint gondoskodott az útpálya víztelenítéséről, kitisztította az árkokat és az átereszeket, továbbá rendezte a padkákat is. A munkálatok során új jelzőtáblákat helyeztek ki, továbbá tartós burkolati jeleket festettek fel.
A megújult útszakaszok jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket biztosítanak az utazóknak. A rekonstrukció eredményeként nőni fog az útszakasz forgalombiztonsága, javul a szolgáltatási színvonal. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig mindent megtesz azért, hogy az összekötő út hosszú távon is jó állapotban maradhasson. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind a társaság, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek részéről.
.
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
.
Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 159 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?