OXXO Racing: A Pole-t elvehetik, de a szívünket SOHA!

Zolderben is Kiss Norbi a leggyorsabb, az időmérőn megfutotta a Pole pozíciót, de a Super pole első körében egy hiba miatt lelassult, majd úgy látta, hogy simán be tud állni Albacete elé, nem zavarva őt, de a spanyol rögtön támadott, óvást adott be, mondván Norbi feltartotta, persze igazat adtak neki, és elvették a magyar pilóta legjobb idejét. A második legjobb ideje a harmadik helyhez volt elég, így onnan rajtolt Norbi az első futamon.

Major Beni nyolcadik lett az időmérőn, majd az első körben baleset miatt piros zászlót kezdtek lengetni, amit Beni pont nem láthatott, mert előtte Janiec kitakarta a zászlót lengető pályabírót, amit francia viszont látott, így ő fékezett, de ekkor Beni még állt a gázon, ráadásul épp lenyult a fékerőt beállítani…

Beni elrántotta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést, de mivel Zolder nagyon szűk pálya, rögtön a betonfalnak csapódott, kamionja totálkáros lett. Jelen pillanatban még nem tudjuk, meg lehet-e holnapig javítani, azóta dolgoznak rajta a srácok, éjjel fog kiderülni, lesz e holnap beninek kamionja.

Norbi a rajtnál picit hibázott, elément mellette Albacete, akit vissza tudott pár kör után előzni, majd kiállt előle Vrsecky, akinek a kormányszervó hűtője ment el. Hahn viszont már messze járt, nem volt esély utolérni, így Norbi spórolt a kamionnal a második futamra, és messze üldözői előtt bejött a második helyen.

A második futamban Norbi a hetedik helyről rajtolt, ismét megelőzte Albacetet, majd jöttek sorban a többiek, Rodriguez, Lacko, Reinert, mire viszont felért a második helyre, az élen haladó Böesiger már messze járt, így ismét a második helyen intette le Norbit a kockás zászló.

A szombati nap után Norbi hátránya 6 pont Hahnnal és 9 Albacetevel szemben.

Pilótáink beszámolója a szombati napról:

A vasárnapi program:

10.05 – 10.20 Warm up 15′

11.20 – 11.50 Időmérő

13.25 – 14.50 Race3 12 kör
15.35 – 16.05 Race4 12 kör

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 194 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?